Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία έχει στην κατοχή της αντίγραφο των Panama Papers - Εξετάζονται και αξιολογούνται τα δεδομένα

Η Γερμανία έχει στην κατοχή της αντίγραφο των Panama Papers - Εξετάζονται και αξιολογούνται τα δεδομένα
Το Ομοσπονδιακό Αστυνομικό Γραφείο Εγκλημάτων της Γερμανίας επεξεργάζεται τα εκατομμύρια των καταχωρήσεων στα αρχεία ώστε να μπορέσει να τα αξιολογήσει ηλεκτρονικά
Ένα αντίγραφο των λεγόμενων Panama Papers, που πέρυσι αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται offshore επιχειρήσεις για να «κρύψουν» τον πλούτο των πλούσιων και ισχυρών στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα (4/7/2017) πως έλαβε το Ομοσπονδιακό Αστυνομικό Γραφείο Εγκλημάτων της Γερμανίας (BKA).
To 2016, περίπου 11,5 εκατομμύρια έγγραφα από την παναμαϊκή δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca διέρρευσαν σε μια γερμανική εφημερίδα και οι εκθέσεις δημοσιεύθηκαν σε συνεργασία με την Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) με έδρα τις ΗΠΑ.
«Αυτά τα δεδομένα εξετάζονται και αξιολογούνται με τις φορολογικές αρχές του κράτους της Έσσης για την άσκηση ποινικών και φορολογικών παραβάσεων», ανέφερε η ΒΚΑ σε κοινή δήλωση με το υπουργείο Οικονομικών της Έσσης και την εισαγγελική αρχή στη Φραγκφούρτη.
Η BKA αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε αν βρίσκονται στην κατοχή της όλα τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στις διαρροές του Παναμά.
Η εφημερίδα «Bild» ανέφερε νωρίτερα ότι η ΒΚΑ αγόρασε τα Panama Papers, κάτι που αρνήθηκε να σχολιάσει η BKA.
Η «Bild» ανέφερε επίσης ότι το γραφείο εισοδημάτων του δυτικού κράτους της Έσσης επιβαρύνθηκε με το κόστος της παραλαβής των εγγράφων.
Η ανακοίνωση των τριών αρχών ανέφερε ότι η BKA επεξεργάζεται τα εκατομμύρια των καταχωρήσεων στα αρχεία ώστε να μπορέσει να τα αξιολογήσει ηλεκτρονικά, ενώ προσέθετε ότι το «κοσκίνισμα» των δεδομένων θα χρειαστεί πιθανόν αρκετούς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης