Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέα έκκληση στον Erdogan να μην απευθυνθεί στους Τούρκους κατά την επίσκεψή του στο Αμβούργο

Γερμανία: Νέα έκκληση στον Erdogan να μην απευθυνθεί στους Τούρκους κατά την επίσκεψή του στο Αμβούργο
Ακόμη και η εμφάνιση του Erdogan σε ένα τουρκικό προξενείο θα ήταν «παραβίαση της γερμανικής κυριαρχίας», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών
Η γερμανική κυβέρνηση προέτρεψε σήμερα (3/7/2017) τον τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan να σεβαστεί το αίτημά της να μην απευθυνθεί στους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία κατά την επίσκεψή του στο Αμβούργο, όπου πρόκειται να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των G20, στις 7 και 8 Ιουλίου.
Οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας έχουν επιδεινωθεί, εν μέσω διαφωνιών σε μια σειρά πολιτικών θεμάτων και ζητημάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων η φυλάκιση ενός Γερμανο-Τούρκου δημοσιογράφου από την Τουρκία και η άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τα γερμανικά στρατεύματα σε μια αεροπορική βάση της Τουρκίας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία απέρριψε αίτημα από την Άγκυρα ώστε να επιτραπεί στον Erdogan να απευθυνθεί σε μέλη της ισχυρής εθνικής τουρκικής κοινότητας των 3 εκατομμυρίων που ζουν στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G20.
Με μια ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα που αποδεικνύει την κακή κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι ακόμη και η εμφάνιση του Erdogan σε ένα τουρκικό προξενείο ή μέσω μετάδοσης βίντεο θα ήταν «προσβολή της σαφώς εκπεφρασμένης βούλησης της κυβέρνησης και παραβίαση της γερμανικής κυριαρχίας».
«Εμφανίσεις αυτού του είδους πρέπει να ζητούνται πολύ νωρίτερα», δήλωσε ο Martin Schaefer σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για τις «φήμες» ότι ο τούρκος πρόεδρος θα μπορούσε να απευθυνθεί στους Τούρκους της Γερμανίας παρά το αίτημα του Βερολίνου.
Όπως δήλωσε, η Γερμανία δεν θα μπορούσε να απαγορεύσει στον Erdogan να μιλήσει στο τουρκικό προξενείο, αλλά έχει επιλογές για να επηρεάσει τέτοιες ενέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης