Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Wells Fargo: Αισιόδοξοι οι επενδυτές, αλλά το 75% ανησυχεί για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Έρευνα Wells Fargo: Αισιόδοξοι οι επενδυτές, αλλά το 75% ανησυχεί για τις γεωπολιτικές εξελίξεις
Τα εγχώρια πολιτικά ζητήματα αποτέλεσαν ένα ακόμα βασικό μέλημα για τους ερωτηθέντες, με το 69% να ταξινομεί το τρέχον πολιτικό κλίμα ως κίνδυνο για το επενδυτικό κοινό
Η πλειοψηφία των επενδυτών είναι αισιόδοξοι για την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως διαπιστώνεται από τη σχετική έρευνα των Wells Fargo/Gallup, ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 75% των ερωτηθέντων εκδηλώνει την ανησυχία του για τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε όλο τον κόσμο.
Βέβαια, ένα έτερο 49% έθεσε τις επιδόσεις των εγχώριων οικονομιών ως έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τις αποφάσεις που θα πάρουν οι επενδυτές τους επόμενους μήνες.
Οι εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα είναι ίσως η πιο ορατή απειλή.
Τον περασμένο μήνα, η χώρα αύξησε και πάλι την απειλή του πυρηνικού πολέμου στο πλαίσιο της σκληρής της στάσης απέναντι στις Η.Π.Α., ενώ τον Απρίλιο ο Donald Trump δήλωσε ότι ήταν δυνατή μια «σύγκρουση» με την Πιονγιάνγκ.
Στο διπλωματικό μέτωπο, οι πρόσφατες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο οδήγησαν σε ένα μετέωρο κοινοβούλιο, όπου κανένα από τα κόμματα δεν έχει πλειοψηφία και έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να προχωρήσει το Brexit, αναφέρεται στην έρευνα.
Τα εγχώρια πολιτικά ζητήματα αποτέλεσαν ένα ακόμα βασικό μέλημα για τους ερωτηθέντες, με το 69% να ταξινομεί το τρέχον πολιτικό κλίμα ως κίνδυνο για το επενδυτικό κοινό.
«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για τους γεωπολιτικούς κινδύνους από ό,τι η για την οικονομία.
Ενώ τα νέα μπορεί να αφορούν τους επενδυτές, συμβουλεύουμε τους πελάτες να μην αφήνουν αυτές τις ανησυχίες να επηρεάσουν το επενδυτικό τους σχέδιο, διότι αυτό δεν αλλάζει τα θεμελιώδη στοιχεία της (αμερικανικής) οικονομίας», σημειώνουν οι αναλυτές της Wells Fargo.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης επενδυτικού κλίματος των Wells Fargo/Gallup μειώθηκε μόλις 2 μονάδες, στις 124, το β’ 3μηνο 2017, από 126 μονάδες το πρώτο 3μηνο, που ήταν υψηλό 16ετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης