Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ίσως και μέσα στο 2017 η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ίσως και μέσα στο 2017 η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τόνισε πως ακόμα «είναι πολύ νωρίς»… 
Την αισιοδοξία του πως η φορολογική μεταρρύθμιση που πρότεινε η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και μέσα στο 2017 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin.
Επίσης, προανήγγειλε ότι μέσα στο β’ 6μηνο του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση του Donald Trump θα δώσει ιδιαίτερη βάση και στη μεταρρύθμιση για τη χρηματοδότηση των νοικοκυριών.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην πολυαναμενόμενη από τις αγορές μεταρρύθμιση στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα («Dodd-Frank»), τόνισε πως ακόμα «είναι πολύ νωρίς»…
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε στις 26 Απριλίου φορολογικό συντελεστή ύψους 15%, από 35% που είναι ο τρέχον.
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης