Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Η συμφωνία Ελλάδας - θεσμών καλύπτει μία προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας - Εκκρεμεί η ελάφρυνση του χρέους

tags :
ΔΝΤ: Η συμφωνία Ελλάδας - θεσμών καλύπτει μία προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας - Εκκρεμεί η ελάφρυνση του χρέους
Η συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κιυβέρνηση και τους θεσμούς που επετεύχθη σήμερα (02/05) καλύπτει μία από τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου
Την πάγια θέση του για την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους προκειμένου να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε το ΔΝΤ, σχολιάζοντας την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς.
Η συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κιυβέρνηση και τους θεσμούς που επετεύχθη σήμερα (02/05) καλύπτει μία από τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.
Όπως τόνισε είναι απαραίτητη και η συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σε ανακοίνωσή τους νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ESM και του ΔΝΤ αναφέρουν ότι κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για το πακέτο των μέτρων που θα χρειαστούν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το οποίο θα είναι η βάση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση ο ESM επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών ότι υπήρξε συμφωνία σε όλο το πακέτο των μέτρων που απαιτούνται για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Επίσης, σύμφωνα με τον ESM, οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων.
Η κατ' αρχήν συμφωνία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες με την περαιτέρω συζήτηση γύρω από μία αξιόπιστη στρατηγική που θα θέτει σε βιώσιμη τροχιά το ελληνικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης