Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας έδωσε προτεραιότητα στα δικαιώματα των πολιτών ΕΕ και Βρετανίας

Reuters: Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας  έδωσε προτεραιότητα στα δικαιώματα των πολιτών ΕΕ και Βρετανίας
Μετά θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις για τη σχέση ΕΕ - Βρετανίας στο εμπόριο και την πολιτική, σύμφωνα με τον Rutte
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία θα πρέπει να κάνουν γρήγορη πρόοδο στα αρχικά θέματα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και να να αρχίσουν γρήγορα τις συζητήσεις για τη νέα εμπορική και πολιτική τους σχέση δήλωσε το Σάββατο 29/4 ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Rutte προσερχόμενος στη σύνοδο της ΕΕ για τις συζητήσεις που θα καθορίσουν τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να φτάσουν σε συμφωνία για τα σύνορα με την Ιρλανδία, τον λογαριασμό της εξόδου (πόσα θα πρέπει να πληρώσει η Βρετανία) και τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ και της Βρετανίας που ζουν στο εξωτερικό.
"Αν ωθήσουμε αυτά τα θέματα όσο πιο μακριά γίνεται, λέγοντας ότι τώρα υπάρχει εμπιστοσύνη, μετά θα πρέπει να συζητήσουμε για τη μελλοντική σχέση σε όρους εμπορίου και πολιτικής" ανέφερε ο Rutte.
"Πρώτα θα πρέπει να κάνουμε σημαντική πρόοδο σε θέματα όπως ο λογαριασμός της αποχώρησης, τα σύνορα, τα δικαιώματα των ανθρώπων, αλλά μετά είναι ξεκάθαρο ότι έρχεται μία στιγμή, που δεν μπορεί να περιμένει πολύ και πρέπει να την καθορίσεις επίσης, που θα μπορείς να συζητήσεις για τη μελλοντική σχέση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης