Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επισπεύδεται η προσφυγή της TBank στο ΤΧΣ - Θα διασπαστεί σε bad και good bank - Εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή της Tbank λόγω λογιστικών παρατυπιών και αρνητικών ιδίων κεφαλαίων

tags :
Επισπεύδεται η προσφυγή της TBank στο ΤΧΣ - Θα διασπαστεί σε bad και good bank -  Εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή της Tbank λόγω λογιστικών παρατυπιών και αρνητικών ιδίων κεφαλαίων
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας Τ Bank στο Χ.Α, αποφάσισε από 30/11/2011, και για μέγιστο διάστημα δέκα (10) ημερών, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ο λόγος για τον οποίο ανεστάλλει η διαπραγμάτευση ήταν ότι η οικονομική κατάσταση του Γ΄τριμήνου 2011 που δημοσίευσε η εταιρία, δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ και το επενδυτικό κοινό δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η TBank βρέθηκε στο 9μηνο με αρνητικά ίδια κεφάλαια και προφανώς η τράπεζα στην κυριολεξία κινδυνεύει άπαξ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν θέλει να την απορροφήσει.
Είναι ξεκάθαρο ότι η TBank θα οδηγηθεί βίαια στο ΤΧΣ με το πιθανότερο σενάριο να διασπαστεί σε good και bad bank κατά τα πρότυπα της Proton bank.

Στις 23/11 το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Υπάρχει λύση διάσωσης της TBank – Να προσφύγει στο ΤΧΣ να διασπαστεί σε good και bad bank και εν συνεχεία το ΤΤ να αγοράσει το υγιές τμήμα της TBank – Πρωτοφανής η στάση του δημοσίου...

Ουδέποτε στην ιστορία τουλάχιστον των τραπεζών στα τελευταία 14 χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ο βασικός μέτοχος και εν προκειμένω το δημόσιο με 34% ή συνολικά 44% μαζί με τα ΕΛΤΑ στο ΤΤ που αποφεύγει να πάρει θέση σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική εξέλιξη την απορρόφηση της TBank από το ΤΤ.
Η διοίκηση του ΤΤ έως τώρα έχει λειτουργήσει ορθά συν τοις άλλοις ο βασικός μέτοχος ορίζει και προσδιορίζει τις βασικές στρατηγικές επιλογές.
Η ΤBank έτσι όπως είναι δομημένη δεν θα πρέπει να απορροφηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η ΤBank θα πρέπει να ενταχθεί σε μηχανισμό μεταβατικής τράπεζας να διασπαστεί σε good και bad bank και εν συνεχεία ίσως όχι άμεσα το ΤΤ να απορροφήσει το υγιές τμήμα της TBank.
Η απόφαση της αποχής του δημοσίου στην χθεσινή 3η κατά σειρά γενική συνέλευση με θέμα την απορρόφηση κατέδειξε ότι η κατάσταση είναι πολύ θολή.
Είναι ιδιαιτέρως πιθανό το ΤΤ να προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ως εκ τούτου η λύση της απορρόφησης της TBank θα ήταν στρατηγικό λάθος.
Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι το δημόσιο επειδή δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τους συνδικαλιστές σε ΤΤ και ΤBank μάλλον είναι έωλα. Ακόμη και αν ισχύει αυτό το επιχείρημα τα συμπεράσματα εξήχθησαν.
Για την διασφάλιση του ΤΤ δεν θα πρέπει να απορροφηθεί η TBank θα πρέπει να περάσει το στάδιο εξυγίανσης μέσω του ΤΧΣ και εν συνεχεία να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Υποσημείωση
Μπορεί να μην αρέσει η προσέγγιση αυτή αλλά ούτε το ΤΤ θέλει πραγματικά να απορροφήσει την Tbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης