Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται η κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση AAA για την Ελβετία - Σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται η κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση AAA για την Ελβετία - Σταθερό το outlook
Ο οίκος αναφέρει πως το δημόσιο χρέος θα φτάσει μόλις το 33% του ΑΕΠ στο τέλος του 2017, ενώ η αύξηση του ελβετικού ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο +1,4% το 2017 και στο +1,6% το 2018
Στην επιβεβαίωση της βαθμολογίας «ΑΑΑ» για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα για την Ελβετία προχώρησε ο Fitch σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερό το outlook. 
Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε τη βαθμολογία για τα ομόλογα και τους τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας χωρίς εξασφαλίσεις σε «ΑΑΑ» και «F1+» αντιστοιχα. 
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης έμεινε σταθερό στο «ΑΑΑ», ενώ η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε «F1+». 
Η βαθμολογία της Ελβετίας αντικατοπτρίζει ένα ιστορικό συνετών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών και μια διαφοροποιημένη, πλούσια οικονομία, με υψηλά επίπεδα ανάπτυξης της κοινωνίας.
Στα οικονομικά στοιχεία, ο οίκος αναφέρει πως το δημόσιο χρέος θα φτάσει μόλις το 33% του ΑΕΠ στο τέλος του 2017, ενώ η αύξηση του ελβετικού ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο +1,4% το 2017 και στο +1,6% το 2018.
Η Ελβετία αναμένεται να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, η συνεχής αύξηση του πληθυσμού λόγω της μεγάλης μετανάστευσης και η επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των πραγματικών μισθών θα τονώσει την ιδιωτική κατανάλωση.
Ο οίκος δεν αναμένει περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων του ελβετικού φράγκου από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, παρά την υπερτίμηση του νομίσματος και τον βραδύτερο του αναμενόμενου πληθωρισμό

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης