Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η βρετανική κυβέρνηση αποκλείει τη διενέργεια 2ου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Η βρετανική κυβέρνηση αποκλείει τη διενέργεια 2ου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ήδη προειδοποιήσει τους Σκωτσέζους, ότι θα παρεμπόδιζε κάθε προσπάθεια διενέργειας νέου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας τους πριν την οριστική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Η βρετανική κυβέρνηση αρνείται να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, για τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της στο τέλος του 2018 ή τις αρχές του 2019, όπως έσπευσαν να κάνουν γνωστό κυβερνητικές πηγές στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters λίγα λεπτά μετά την υπερψήφιση πρότασης διενέργειας νέου δημοψηφίσματος στην τοπική Βουλή της Σκωτίας με ψήφους 69 υπέρ και 59 κατά.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ήδη προειδοποιήσει τους Σκωτσέζους, ότι θα παρεμπόδιζε κάθε προσπάθεια διενέργειας νέου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας τους πριν την οριστική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit).
Σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική κυβέρνηση διαμηνύει, ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα ήταν τώρα άκαιρο και άδικο για τον λαό της Σκωτίας, καθώς θα καλούνταν να διαλέξουν περί της ανεξαρτησίας τους από την ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου δίχως να γνωρίζουν κρίσιμες λεπτομέρειες αναφορικά τόσο με τη μελλοντική σχέση της χώρας με την Ε.Ε., όσο και με το πώς θα έμοιαζε μια ανεξάρτητη Σκωτία (πριν την ολοκλήρωση του Brexit).
Ως γνωστόν, οι σχέσεις Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit θα αποτελέσουν το αντικείμενο μακράς (έως διετούς) διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών από αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, όταν η May έχει προγραμματίσει την ενεργοποίηση του περίφημου άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την έναρξη της διαδικασίας Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης