Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανθεκτική» η στερλίνα, μετά την ανακοίνωση για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία

«Ανθεκτική» η στερλίνα, μετά την ανακοίνωση για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία
Η στερλίνα ενισχύεται έναντι του αμερικανικού δολαρίου κατά 0,53%, στο 1,2231
Ανθεκτική εμφανίζεται η στερλίνα μπροστά στην ανακοίνωση διενέργειας νέου δημοψηφίσματος στη Σκωτία, για την ανεξαρτητοποίησή της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η στερλίνα παρέμεινε υψηλότερα, την ώρα που η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, έδωσε σήμα για την εκκίνηση της νομικής διαδικασίας για την προετοιμασία του δεύτερου δημοψηφίσματος.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, το νόμισμα δείχνει ανθεκτικότητα, μπροστά στην πολιτική αβεβαιότητα και τον κίνδυνο που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, η στερλίνα - το νόμισμα με τη χειρότερη επίδοση το 2017 - κατέγραψε κέρδη έναντι όλων των άλλων νομισμάτων της ομάδας G20, παρότι αυτό το δημοψήφισμα θα απειλεί να κάνει ακόμα πιο πολύπλοκη την κατάσταση για το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι έτοιμο να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για το Brexit.
Αυτή την ώρα, η στερλίνα ενισχύεται έναντι του αμερικανικού δολαρίου κατά 0,53%, στο 1,2231.
Ως προς το ευρώ βρίσκεται στο +0,64% και το 1,1470, ενώ ως προς το γιεν στο +0,41% και τα 140,202.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως αυτή η ανθεκτικότητα της στερλίνας μπορεί να αποδοθεί και στο χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε η Sturgeon, βάσει του οποίου το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί το φθινόπωρο του 2018 ή την άνοιξη του 2019.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης