Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Συμφωνήσαμε σε άμεσα επιχειρησιακά μέτρα για τους άτυπους μετανάστες

Tusk: Συμφωνήσαμε σε άμεσα επιχειρησιακά μέτρα για τους άτυπους μετανάστες
«Είναι πολύ σημαντική μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο Donald Tusk
«Συμφωνήσαμε σήμερα σε άμεσα επιχειρησιακά μέτρα για τους άτυπους μετανάστες», υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στη Μάλτα.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα διατεθούν επιπλέον ευρωπαϊκοί πόροι για να υλοποιηθεί η συμφωνία για το μεταναστευτικό ζήτημα.
«Καλωσορίζουμε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης - στενής μας φίλης», είπε στη συνέχεια, εκφράζοντας την ελπίδα πως «τα πράγματα [στο προσφυγικό] θα βελτιωθούν».
«Είναι πολύ σημαντική μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο Donald Tusk.
Παράλληλα, έπειτα από σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως «αν δεν είμαστε ενωμένοι δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις διαφορές».
Αναφορικά με τις σχέσεις της Ε.Ε. με το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Tusk τόνισε πως σήμερα διαπιστώθηκε πνεύμα αλληλεγγύης σε επίπεδο 28 κρατών-μελών, ωστόσο «λόγω συγκεκριμένων εξελίξεων θα πρέπει να στηριζόμαστε σε 27 κράτη-μέλη».
«Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να σταθεί αρωγός, είτε εντός, είτε εκτός Ε.Ε.», υπογράμμισε ο Donald Tusk, καθιστώντας σαφές πως η ύψιστη προτεραιότητα είναι η συνεργασία με τις ΗΠΑ έναντι οποιουδήποτε άλλου εχθρού.
Το μέλλον μας μετά το Brexit είναι προφανές, είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως αν και τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν διαφορετικό ταπεραμέντο, εντούτοις έχουν κοινό στόχο την προστασία «της Ευρώπης μας και της ευρωπαϊκής αξιοπρέπειας».
Κατά την κρίση μου αυτή είναι η πραγματική πρόκληση για την Ευρώπη, τόνισε ο Tusk.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης