Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εδράζεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Regling (ESM): Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εδράζεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
«Με αυτά τα μέτρα βελτιώνουμε τις συνθήκες του χρέους για την Ελλάδα και βοηθούμε στο να επιστρέψει στις αγορές», υποστήριξε ο επικεφαλής του ESM
Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εδράζεται στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση της χώρας.
Αυτό κατέστησε σαφές ο Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM), στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ένα σημαντικό κατόρθωμα της Ελλάδα, καθώς θα οδηγήσουν σε μείωση του ρίσκου των επιτοκίων και σε βελτίωση του χρέους της χώρας.
Σωρευτικά, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, θα οδηγήσουν μείωση του λόγου του ελληνικού χρέους ως προς το ΑΕΠ της χώρας κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2060, ανέφερε ο Regling, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές εκτιμήσεις του ESM.
Επιπλέον, ο Regling επισήμανε πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα μειωθούν κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες, ελέω των βραχυπρόθεσμων μέτρων.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος δεν ενέχουν κόστη για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του ESM.
«Με αυτά τα μέτρα βελτιώνουμε τις συνθήκες του χρέους για την Ελλάδα και βοηθούμε στο να επιστρέψει στις αγορές», υποστήριξε ο επικεφαλής του ESM.
Έπειτα από σχετική ερώτηση, ο Regling τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πλήρως ενημερωμένο σχετικά με το ελληνικό χρέος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης