Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη Δευτέρα (9/1) οι διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό

Τη Δευτέρα (9/1) οι διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό
Η πρώτη συνάντηση θα είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10 το πρωί
(upd) Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί θα αρχίσουν εκτός απροόπτου οι διαδοχικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πρώτη θα είναι η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι οι εξελίξεις στο κυπριακό, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη ολοκληρώσει τις συναντήσεις με τους Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων.
Οι συναντήσεις γίνονται ενόψει της Συνόδου στη Γενεύη στις 9 με 11 Ιανουαρίου, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει εθνική γραμμή για το Κυπριακό.
Μέχρι τη Δεύτερα (9/1/2017) ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Jean-Claude Juncker ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η συνάντηση Τσίπρα-Erdogan με την ελληνική πλευρά να βάζει ως αποκλειστικό αντικείμενο της ατζέντας το κυπριακό.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

10:00 - Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος ΝΔ
12:00 - Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
14:00 - Δημήτης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας ΚΚΕ
17:00 - Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού
19:30 - Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων
20:30 - Πάνος Καμμένος, πρόεδρος ΑΝΕΛ

Δ.Α.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Συναντήσεις Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της Συνόδου στη Γενεύη για το Κυπριακό

Σε κατ’ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τους ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό, ενόψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων που θα γίνουν στη Γενεύη στις 9 με 11 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, με το ενδιαφέρον αν μη τι άλλο να περιστρέφεται στη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη.
Την ίδια στιγμή, κορυφώνονται οι διεργασίες ενόψει της κρίσιμης Συνόδου στη Γενεύη.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Espen Barth Eide αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Μ. Βρετανίας, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου και στις 6 Ιανουαρίου θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης