Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημητρίου: Χρηματοδότηση, άρση αντικινήτρων και τήρηση προγράμματος οι προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων

Παπαδημητρίου: Χρηματοδότηση, άρση αντικινήτρων και τήρηση προγράμματος οι προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων
Για το ζήτημα της ρευστότητας η κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε παλιό και νέο χρηματοδοτικό εργαλείο υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας
Η διασφάλιση χρηματοδότησης, η άρση επενδυτικών αντικινήτρων και η τήρηση του προγράμματος σταθεροποίησης είναι οι τρεις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου.
Σε ομιλία του στην εκδήλωση για τη δημιουργία του Ταμείου Συνεπενδύσεων από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο κ.Παπαδημητρίου είπε ότι με δύο νομοσχέδια για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και τη δημιουργία υπηρεσίας πίστωσης και πλούτου η κυβέρνηση επιδιώκει να απαλύνει το πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων και τα βάρη των τραπεζών που εμποδίζουν τη χορήγηση ρευστότητας σε υγιείς επιχειρήσεις.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ρευστότητας, ο κ.Παπαδημητρίου είπε ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε παλιό και νέο χρηματοδοτικό εργαλείο στα οποία περιλαμβάνονται το ΕΣΠΑ, οι χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που έχει επενδύσει 5,8 δις, ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα , το σχέδιο Γιούνκερ και τον νέο επενδυτικό νόμο που στοχεύει σε επενδύσεις ύψους 11 δις. Ευρώ ως το 2023.
Αναφερόμενος στο Ταμείο Συνεπενδύσεων (EquiFund) ο υπουργός τόνισε ότι με την ενεργοποίησή του επιδιώκονται τέσσερις στόχοι: η προαγωγή της καινοτομίας , η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, η αναστροφή της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό και ο μετασχηματισμός της βιομηχανικής βάσης με τη χρηματοδότηση ιδεών που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να χρηματοδοτηθούν.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι ο στόχος για απορρόφηση 7% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ως το τέλος του 2016 θα υπερκαλυφθεί και προβλέπεται να φθάσουμε σε απορρόφηση 10%.
Ο κ.Χαρίτσης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην ΕΕ ως προς την ενεργοποίηση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς έχουν ενεργοποιηθεί προγράμματα που αντιστοιχούν σε κοινοτική συμμετοχή ύψους 9 δις ευρώ, τόνισε ότι στο πλαίσιο της προκήρυξης των τεσσάρων πρώτων καθεστώτων του επενδυτικού νόμου θα κατατεθούν 800 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανήγγειλε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ενεργοποιηθεί το νέο ταμείο μικροπιστώσεων και το ταμείο υποδομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης