Ο Τόσκας απαντά: Επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έγιναν οι περισσότεροι εμπρησμοί και επιθέσεις στα Εξάρχεια

Ο Τόσκας απαντά: Επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έγιναν οι περισσότεροι εμπρησμοί και επιθέσεις στα Εξάρχεια
«Ο Β. Κικίλιας εμφανίζεται για άλλη μια φορά με επιλεκτική μνήμη και αποφεύγει να ανατρέξει στα γεγονότα επί των ημερών διακυβέρνησης της Ν.Δ.»
Βροντερή απάντηση προς τον Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και τη νέα Δημοκρατία δίνει ο Νίκος Τόσκας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Νωρίτερα, ο Γιώργος Καμίνης ζητούσε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά από έναν ακόμα εμπρησμό τρόλεϊ στην οδό Πατησίων χθες το βράδυ.
Ο κ. Καμίνης μετά από συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε δυσεξήγητη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνώρισε τη μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και υποστήριξε ότι υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα.
«Βλέπουμε να καίγονται περίπτερα και χθες το βράδυ τρία τρόλει.
Ο δήμος και οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη όρθια.
Όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό.
Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί.
Ζητώ την αντικατάστασή του» είπε ο κ.Καμίνης.
Από την πλευρά της η κα Γεννηματά έκανε λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι «συνεχώς υποβαθμίζεται και προκύπτουν θύλακες παραβατικότητας και άβατο σε ορισμένες περιοχές του».
«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στη παραβατικότητα.
Είναι ευθύνη συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι στηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου Αθηναίων και ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή.
Απαντώντας, το υπουργείο αναφέρει ότι η Ν.Δ. είναι όμηρος της μικροπολιτικής της και ξεχνάει ότι επί των ημερών της σημειώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στα Εξάρχεια, καθώς και οι περισσότεροι εμπρησμοί αυτοκινήτων, ενώ για τον κ. Καμίνη υπογραμμίζει ότι «επιλέγει την εύκολη κριτική, αλλά όποτε του έχει ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες, το αποφεύγει».
«Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται ούτε με ιδεοληψίες ούτε με εμπάθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναφέρει:
«Οι συντεταγμένες αντιδράσεις Κικίλια - Καμίνη αναδεικνύουν την όλο και στενότερη σύγκλιση των απόψεών τους.
Συστηματικά επικεντρώνονται στο ειδικό προκειμένου να συγκαλύψουν τη γενικότερη εικόνα της ασφάλειας της πόλης.
Ο Β. Κικίλιας εμφανίζεται για άλλη μια φορά με επιλεκτική μνήμη και αποφεύγει να ανατρέξει στα γεγονότα επί των ημερών διακυβέρνησης της Ν.Δ.
Τότε που διαδραματίζονταν εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα και γινόταν μαζική χρήση δακρυγόνων και βίας, ακόμη και εναντίον γνωστών αγωνιστών σε διαδηλώσεις.
Ξεχνούν ότι επί της Ν.Δ. συνέβαιναν κατ' επανάληψη εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και οχήματα.
Η ΝΔ είναι η ίδια όμηρος της μικροπολιτικής της αντίληψης περί ασφάλειας και τα στοιχεία την διαψεύδουν:
Την περίοδο διακυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ καταγράφηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι περισσότεροι εμπρησμοί οχημάτων στην ίδια περιοχή.
Η Ν.Δ. της άκριτης βίας έναντι των πολιτών και της προκλητικής αδιαφορίας για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, είναι αυτή που επί σειρά ετών έσπρωχνε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τόσο στα Εξάρχεια όσο και στη Δυτική Αττική.
Επί των ημερών της δεν εφάρμοζαν κανενός είδους αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές.
Είναι αυτή που έκλεισε τα μάτια απέναντι στα προβλήματα, δεν έδωσε λύσεις και τώρα εγκαλεί τους άλλους.
Σε ό,τι αφορά το δήμαρχο της Αθήνας, συνηθίζει να επιλέγει την εύκολη κριτική, αλλά όποτε του έχει ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες, το αποφεύγει.
Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται ούτε με ιδεοληψίες ούτε με εμπάθεια».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS