Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krugman: Ο Trump θα μετατρέψει την Αμερική σε κλεπτοκρατία όπως η Ρωσία και η Ουκρανία

Krugman: Ο Trump θα μετατρέψει την Αμερική σε κλεπτοκρατία όπως η Ρωσία και η Ουκρανία
O νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρθηκε, για ακόμα μία φορά, στο ζοφερό μέλλον των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Donald Trump
Για το ζοφερό οικονομικό και πολιτικό μέλλον των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Donald Trump μίλησε για ακόμα μία φορά ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.
Σε μια βροχή από tweets, o Krugman έβαλε στο στόχαστρο του την ομάδα μετάβασης του Trump αλλά και σχέδιο για τις υποδομές που έχει προτείνει ο εκλεγμένος πρόεδρος.
Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι το 550 δισ. δολ. σχέδιο υποδομών του Trump που περιλαμβάνει επενδύσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ωφεληθούν οι φίλοι του.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επενδύσεις από τις ιδιωτικές εταιρίες που στη συνέχεια θα απολαύσουν φορολογικές περικοπές και μερίδιο στο τελικό προϊόν.
Έτσι στα μάτια του Krugman αλλά και άλλων αναλυτών, αυτό θα μετατρέψει τις μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές (όπως γέφυρες και αεροδρόμια) που ανήκαν στην κυβέρνηση σε ιδιωτικά έργα.
«Η ομάδα μετάβασης του είναι όλοι λομπίστες και το σχέδιο υποδομών του -όπως είναι- ακούγεται σαν να ιδιωτικοποιήσει η δημόσια περιουσία» έγραψε ο Krugman σε ένα από τα tweets.
Ο οικονομολόγος είπε ότι η συμμετοχή λομπιστών στην ομάδα του Trump αλλά και το γεγονός ότι ο Trump έχει περάσει τον έλεγχο των εταιρειών στα παιδιά του δείχνει ότι «ο ίδιος δεν διαχωρίσει τον εαυτό του από τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα».
Ο Krugman δήλωσε ότι ο Trump θα χρησιμοποιήσει αυτές τις ιδιωτικές συμβάσεις στο τομέα των υποδομών προς όφελος του ίδιου αλλά και των ανθρώπων με τους οποίους συνδέεται.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η Αμερική θα μετατραπεί σε μια κλεπτοκρατία όπως συνέβη στη Ρωσία και στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης