Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Συνάντηση Cryan (Deutsche Bank) με αμερικανούς αξιωματούχους - Απαραίτητη η ΑΜΚ το επόμενο 9μηνο

FAZ: Συνάντηση Cryan (Deutsche Bank) με αμερικανούς αξιωματούχους - Απαραίτητη η ΑΜΚ το επόμενο 9μηνο
Ανεξάρτητα από το ακριβές επίπεδο του νομικού προστίμου, η Deutsche Bank θα χρειαστεί νέα κεφάλαια μέσα στους επόμενους μήνες
Με ανώτερους εκπροσώπους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συναντάται σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ο John Cryan, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, ενισχύει τις πιθανότητες να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας και του αμερικανικού υπουργείου στο εγγύς μέλλον.
Ενώ οι Αμερικανοί απαιτούν η Deutsche Bank να καταβάλει πρόστιμο 14 δισ. δολάρια, η τράπεζα επιθυμεί να πληρώσει ποσό σημαντικά μικρότερο.
Άλλωστε έχει βάλει στην άκρη συνολικά μόλις 5,5 δισ. ευρώ για νομικά ζητήματα.
Πάντως, υποστηρίζει η FAZ, ανεξάρτητα από το ακριβές επίπεδο του νομικού προστίμου, η Deutsche Bank θα χρειαστεί νέα κεφάλαια μέσα στους επόμενους μήνες.
Αρκετοί επενδυτικοί τραπεζίτες δήλωσαν στην εφημερίδα την Παρασκευή ότι η Deutsche Bank θα χρειαστεί σχεδόν σίγουρα μια αύξηση κεφαλαίου στους επόμενους έξι με εννέα μήνες.
Η περικοπή της τιμής των νέων μετοχών θα ανέλθει κατά πάσα πιθανότητα σε 40%, όπως επενδυτικοί τραπεζίτες επιβεβαίωσαν στη FAZ.
Σε αντίθετη περίπτωση, δύσκολα θα μπορέσει η Deutsche Bank να εμπνεύσει νέους επενδυτές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης