Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων στην επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ζητά η Ένωση Κεντρώων

Την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων στην επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ζητά η Ένωση Κεντρώων
«Διαφορετικά θα ξεκινήσει στραβά όλη η ιστορία», σημειώνει η Ένωση Κεντρώων, σε σχετική ανακοίνωση
Επιφυλάξεις σχετικά με τα πρόσωπα που απαρτίζουν την επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση εκφράζει η Ένωση Κεντρώων, με νέα ανακοίνωσή της, εκτιμώντας πως πρέπει όλα τα κόμματα να εκπροσωπηθούν αναλογικά, γιατί «διαφορετικά θα ξεκινήσει στραβά όλη η ιστορία».
«Διαφωνούμε με την άποψη ότι αν δυο ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αποβούν άκαρπες τότε να γίνεται η εκλογή προέδρου από το λαό. Εκλογή προέδρου από το λαό σημαίνει διαρχία και διαρχία σημαίνει εκτροπή από το πολίτευμα. Κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί από τα γεγονότα του ’65 και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες. Απλά στην τρίτη ψηφοφορία μπορούμε να μειώσουμε το 180 και να το κάνουμε 165, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος συχνών βουλευτικών εκλογών», σημειώνει, ακόμα, η Ένωση Κεντρώων, ενώ προσθέτει: «Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρέπει ο πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης να είναι βουλευτής και όχι τεχνοκράτης. Θυμάται ποιον ήθελε να κάνει πρωθυπουργό το ΠΑΣΟΚ το 2011; Ο πρωθυπουργός είναι αρκετός όρος ότι θα τύχει της δεδηλωμένης της Βουλής. Το να ορίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τον καθιστά υπό κηδεμονία και αυτό είναι γελοίο, γιατί ο πρωθυπουργός σε περιόδους κρίσης πρέπει να είναι ισχυρός».
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Ένωση Κεντρώων επισήημαίνει πως αν γίνει αναθεώρηση και συμπεριληφθεί το άρθρο για τον εκλογικό νόμο, τότε η επόμενη Βουλή μπορεί με 151 να φέρει την ενισχυμένη αναλογική και να κάνει το μπόνους 80 ή 100 έδρες. Αυτό θα είναι θανάσιμο πλήγμα, ενώ αποπειραθήκαμε να φέρουμε την απλή αναλογική με μηδέν μπόνους κάποια συντηρητική κυβέρνηση να βάλει στο Σύνταγμα τη θηλιά της υπερενισχυμένης.
«Αυτό το έγκλημα, η Ένωση Κεντρώων δεν θα το επιτρέψει», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ καθίσταται σαφές πως «αν έχουν σκοπό κάποιοι να κάνουν επιπολαιότητες, καλύτερα να αφήσουν το Σύνταγμα στην ησυχία του».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης