Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seehofer: Παραμένει ανοιχτή η ξεχωριστή υποψηφιότητα του CSU για την καγκελαρία το 2017

Seehofer: Παραμένει ανοιχτή η ξεχωριστή υποψηφιότητα του CSU για την καγκελαρία το 2017
Τι ανέφερε ο πρόεδρος του χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU), Horst Seehofer

Το ζήτημα μιας ξεχωριστής υποψηφιότητας του CSU για την καγκελαρία στις εθνικές εκλογές του 2017 παραμένει ανοικτό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU), Horst Seehofer, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel.
Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι αντίθετος με την καγκελάριο Merkel η οποία απορρίπτει να υπάρχει ένα ανώτατο όριο για τους πρόσφυγες.
Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας για το προσφυγικό, «δεν θα παραιτηθούμε από την απαίτησή μας να υπάρξει το ανώτατο όριο των 200.000 προσφύγων στη Γερμανία. Πρόκειται πολύ απλά για την αξιοπιστία μας»,ενώ  ότι τον ενδιαφέρει να υπάρχει «μια εγγύηση για το πώς θα περιορισθεί δραστικά η εισροή μεταναστών στο μέλλον».
«Χρειαζόμαστε ένα σαφές, κατανοητό και αξιόπιστο κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο να περιορίζει την μετανάστευση σε ένα λογικό όριο», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι δεν συνάδει με το γερμανικό Σύνταγμα να δίνεται άσυλο σε όποιον εμφανίζεται στα σύνορα και να γίνεται δεκτός στη χώρα.
Όπως είπε, «όποιος προέρχεται από μια ασφαλή χώρα να μπορεί να επαναπατρίζεται αμέσως».
Ακόμη, σημείωσε πως «το σωστό, όμως είναι να αλλάξει η πολιτική αν θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Ο ίδιος υπογράμμισε την πρόθεσή του να μην πάει στο συνέδριο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) το Δεκέμβριο, εάν δεν υπάρχει συμφωνία με την καγκελάριο στο θέμα αυτό και ανέφερε ότι «εάν εμφανιζόμασταν ο ένας στο συνέδριο του κόμματος του άλλου και απέχουμε παρασάγγας σε ουσιώδη θέματα της πολιτικής μας αντιλαμβάνεστε ασφαλώς τι ζημιά θα κάναμε στο κόμμα μας»
«Γι’ αυτό πρέπει να ξεκαθαριστούν από πριν οι διαφορές επί της ουσίας», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης