Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μια νεκρή στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία – Τεράστιες καταστροφές

Μια νεκρή στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία – Τεράστιες καταστροφές
Χείμαρροι υπερχείλισαν, δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν
Μια γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα της Μεσσηνίας λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε χθες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα σε χωριό της Καλαμάτας και ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός.

Η σφοδρή βροχή μετέτρεψε τους δρόμους της Καλαμάτας σε ποτάμια, με αποτέλεσμα αρκετοί να εγκλωβιστούν, όπως η άτυχη 63χρόνη είτε στα πλημμυρισμένα σπίτια τους είτε με τα αυτοκίνητα στου δρόμους.
Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε πολλά μέρη της χώρας.
Στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μιας οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία με αποτέλεσμα να παρέμβει η Πυροσβεστική για να τους διασώσει, ενώ επί ποδός ήταν όλη τη νύχτα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον δήμο Θερμαϊκού.
Όπως αναφέρεται, σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ φερτά υλικά, πέτρες και χώματα, συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.
Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων στην ανατολική Λακωνία, ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.
Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.
Προβλήματα υπήρξαν και στο Βόλο με αποτέλεσμα να υπάρξουν διακοπές ακόμα και στην ηλεκτροδότηση της πόλης.
Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ - Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν τη  "λίμνη" τα αυτοκίνητα.
Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.
Πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δένδρων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει περιοχές της Ηλείας.  
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.
Περιορισμένες πλημμύρες, κυρίως σε δρόμους, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης