Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικές τάσεις στη Wall Street - Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες, ενόψει της ομιλίας Yellen

Θετικές τάσεις στη Wall Street - Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες, ενόψει της ομιλίας Yellen
Κατά 1,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών το β΄ τρίμηνο του 2016
Σε θετικό έδαφος ξεκίνησε η σημερινή, Παρασκευή 26 Αυγούστου, συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιφυλακτικές αγορές, αναμένοντας την ομιλία της Janet Yellen.
Πολυαναμενόμενη από επενδυτές και αναλυτές είναι η σημερινή ομιλία της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν μηνύματα και ενδείξεις για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής από την τράπεζα.
Στα της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones άνοιξε με κέρδη 0,22%, στις 18.488,95 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρέθηκε στο +0,17% και τις 5.221,083 μονάδες, ενώ ο S&P 500, δείκτης-βαρόμετρο, κατέγραφε άνοδο 0,23%, στις 2.177,51 μονάδες.



Στα οικονομικά νέα, κατά 1,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών το β΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Υπηρεσίας Οικονομικών Αναλύσεων, κάτω από το 1,2% που ήταν η αρχική εκτίμηση.
Κατά το α΄ τρίμηνο του 2016 η Αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 0,8%.
Η αύξηση του ΑΕΠ κατά το β΄ τρίμηνο οφείλεται κυρίως στη θετική συμβολή από τις καταναλωτικές δαπάνες και τις εξαγωγές, που αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αρνητική συμβολή των ιδιωτικών επενδύσεων, των επενδύσεων σε κατοικίες αστικών περιοχών και των πολιτειακών και τοπικών κυβερνητικών δαπανών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης