Τελευταία Νέα
Διεθνή

TIAA Global: Όλα τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας εστιάζονται σε ένα πράγμα την αδύναμη εργασία

TIAA Global: Όλα τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας εστιάζονται σε ένα πράγμα την αδύναμη εργασία
Ο Tim Hopper επισημαίνει ότι οι πολιτικές στις ΗΠΑ πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της αγοράς εργασίας
Στα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας αναφέρεται με δηλώσεις του στο Business Insider ο Tim Hopper από την TIAA Global Asset Management, καθώς όπως φαίνεται όλα σχετίζονται με τις θέσεις εργασίας.
«Τα δύσκολα μπαλώματα και οι απογοητεύσεις που μαστίζουν την οικονομία των ΗΠΑ είναι όλα τα συμπτώματα ενός πράγματος: η χαλαρή αγορά εργασίας» αναφέρει ο Hopper.
Για παράδειγμα, ο επικεφαλής οικονομολόγος επισημαίνει ότι η μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών από τις επιχειρήσεις και η μείωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εργαζόμενους με χαμηλότερο κόστος από ό,τι θα είχαν εάν αγόραζαν υλικά περιουσιακά στοιχεία.
«Ένας τρόπος για τη βελτίωση της παραγωγικότητας είναι η αγορά καλύτερου εξοπλισμού που καθιστά τους εργαζομένους πιο παραγωγικούς» επισημαίνει o Hopper στο Business Insider.
«Το πρόβλημα είναι, με χαμηλή αύξηση των μισθών και χαλαρή αγορά εργασίας, είναι φθηνότερο για τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν μόνο ένα νέο πρόσωπο, αντί να κάνουν μια μεγάλη επένδυση» υποστηρίζει ο ίδιος.
Ουσιαστικά, με τους περισσότερους Αμερικανούς να είναι πρόθυμοι να λαμβάνουν μικρότερο μισθό προκειμένου να έχουν δουλειά, το κόστος εργασίας είναι μικρότερο σε σχέση με την αγορά ενός μεγάλους εξοπλισμού.
Παράλληλα, ο Hopper είπε ότι ενώ η απασχόληση αυξήθηκε τον Ιούλιο, το γεγονός ότι οι μισθοί εξακολουθούν να αυξάνεται πιο αργά από ό,τι πριν την ύφεση δείχνει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για ανάπτυξη.
Ο χαμηλός πληθωρισμός που ένα σημαντικό αγκάθι για τη FED είναι επίσης ένα σύμπτωμα της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην αγορά εργασίας.
«Οι μισθοί και ο πληθωρισμός συνδέονται με την καμπύλη Phillips» είπε ο Hopper.
«Έτσι, η πιο αργή αύξηση των μισθών μετά την οικονομική κρίση καθιστά σχεδόν αδύνατο ο πληθωρισμός να φτάσει στα επίπεδα που θέλει η FED» επεσήμανε ο ίδιος.
Συμπερασματικά, πολλά από τα στοιχεία που δημιουργούν προβλήματα στην αμερικανική οικονομία, ακόμα και την αύξηση του ΑΕΠ σε επίπεδα κάτω του επιθυμητού, έχουν τις ρίζες τους στην αγορά εργασίας.
«Η στήριξη της αγοράς εργασίας, ώστε να γίνει υγιής είναι βασικό στοιχείο για να φέρει τη χώρα στο προσκήνιο», είπε ο Hopper επισημαίνοντας ότι το βάρος πρέπει να δοθεί σε αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης