Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Observer: Μικρά παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα

Observer: Μικρά παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα
Η Softex είναι το στρατόπεδο με τις περισσότερες περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς 
Σοκαρίστηκες είναι οι πληροφορίες που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Observer για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα κέντρα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Softex στη Θεσσαλονίκη παιδιά ηλικίας 7 ετών πέφτουν θύματα κακοποίησης από συμμορίες που δρουν μέσα στο κέντρο.

Children inside a camp for refugees and migrants in an abandoned factory in Thessaloniki.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη εθελοντή, σημειώνει πως στο στρατόπεδο της Softex νεαρά κορίτσια έχουν κακοποιηθεί από συμμορίες ανδρών.
Μάλιστα, μια οικογένεια από το Ιράκ αναγκάστηκε να μετακινηθεί σε κατάλυμα έκτακτης ανάγκης έξω από το στρατόπεδο μετά από επίθεση που δέχθηκε η 7χρονη κόρη του.
«Οι γονείς ακόμα δεν πιστεύουν τι συνέβη. Ένας άνδρας από μία από τις ομάδες μαφίας ζήτησε από την 7χρονη να έρθει στη σκηνή του για να παίξουν παιχνίδι στο κινητό του και στη συνέχεια έκλεισε την τέντα.
Η μικρή γύρισε με σημάδια στα χέρια και στο λαιμό της.
Αργότερα, το κορίτσι περιέγραψε πώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.
Σημάδεψε τη ζωή μίας 7χρονης», δήλωσε ο εθελοντής, που δεν ήθελε να κατονομαστεί.
Η οικογένεια, σύμφωνα με τον εθελοντή, σκέφτεται να επιστρέψει στην χώρα της, αφήνοντας πίσω της το όνειρο της Ευρώπης.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στα κέντρα φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν στη βόρεια Ελλάδα μετά το κλείσιμο της Ειδομένης υπογραμμίζοντας οτι «η Ελλάδα έχει λάβει έχτρα οικονομικής βοήθεια από την ΕΕ ύψους 71 εκατομμυρίων στερλινών για τις 57 χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενεί στο έδαφός της».
Από την πλευρά της η Anita Dullard της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου κάνει λόγο για αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας, έχοντας μάλιστα προειδοποιήσει την κυβέρνηση.
Η Anna Chiara Nava από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε πως έχει ακούσει τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης, τονίζοντας πως τουλάχιστον 10 γυναίκες έχουν καταγγείλει κάποιο συμβάν.
«Είναι δύσκολο για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, 16-17 ετών, να επιβιώσουν.
Εκεί, νικά ο ισχυρότερος. Το βράδυ δεν βλέπετε παιδιά, επειδή κρύβονται σε σκηνές.
Οι γυναίκες φοβούνται.
Καταγγέλλουν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν μπορούν να πάνε μόνες τους στην τουαλέτα.
Εχουν ακούσει όλοι τις αναφορές για επιθέσεις», λέει.
Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε πως η «Softex είναι το στρατόπεδο με τις περισσότερες περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς μικρής σημασίας, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση βιασμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης