Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Με ελικόπτερο και μαζί με τη γυναίκα του Eminem έφτασε ο Erdogan στη συγκέντρωση

Guardian: Με ελικόπτερο και μαζί με τη γυναίκα του Eminem έφτασε ο Erdogan στη συγκέντρωση
Περίπου 15 χιλιάδες αστυνομικοί είχαν επιστρατευτεί για την ασφάλεια της εκδήλωσης
Σε προσωπικό του σόου μετέτρεψε τη συγκέντρωση για «τη  Δημοκρατία και τους Μάρτυρες» στην οποία έδωσαν το παρών 1 εκατ. άνθρωποι, ο Recep Tayyip Erdogan αφού, όπως αναφέρει ο Guardian, ο Τούρκος πρόεδρος κατέφθασε με ελικόπτερο και μαζί με τη γυναίκα του Eminem.
Αρχικά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 270 θύματα του πραξικοπήματος και στη συνέχεια διαβάστηκαν από την εξέδρα των 60 μέτρων που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση και τα ονόματα αυτών που πέθαναν αντιστεκόμενοι στο πραξικόπημα.
Ο Erdogan ζήτησε από τον κόσμο να έχει τούρκικες σημαίες και όχι πανό κομμάτων για να τονίσει την ενότητα, αν και δεν κάλεσε κανέναν από το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.
Περίπου 15 χιλιάδες αστυνομικοί είχαν επιστρατευτεί για την ασφάλεια της εκδήλωσης, ενώ είχαν τοποθετηθεί και αντιαεροπορικές συστοιχίες στο έδαφος και δύο ελικόπτερα πετούσαν κυκλικά πάνω από την Κωνσταντινούπολη.
Χιλιάδες λεωφορεία και πάνω από 200 βάρκες ναυλώθηκαν για να μεταφέρουν τον κόσμο, ενώ υπήρχαν 165 ανιχνευτές μετάλλων για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο έλεγχος για ύποπτα αντικείμενα.
Ειδικές προσκλήσεις είχαν δοθεί, εξάλλου, σε όσους τραυματίστηκαν στο πραξικόπημα και στις οικογένειες των θυμάτων για να έχουν καλύτερη θέση μπροστά στην εξέδρα, όπου μίλησαν ο Erdogan και άλλοι πολιτικοί.
Παρέλασε επίσης και μία οθωμανική μπάντα με 240 μέλη της να αναπαριστούν κάθε έναν από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο πραξικόπημα.
Τα τούρκικα ΜΜΕ ανέφεραν και ότι επρόκειτο να τοποθετηθεί και μία γιγαντοοθόνη στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, όπου διαμένει ο Fethullah Gulen, τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.
Συνολικά 18 χιλιάδες άνθρωποι είναι υπό κράτηση ή, έχουν απολυθεί μετά το πραξικόπημα κάτι που έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά κράτη και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Erdogan αντιπαρέρχεται, όμως, της κριτικής υποστηρίζοντας ότι η Δύση δεν έδωσε την απαιτούμενη στήριξη στην κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει το πραξικόπημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης