Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volksstimme (Γερμανία): Η Ε.Ε. δε μπορεί πλέον να στηρίζεται στην ευρω-τουρκική συμφωνία για το προσφυγικό

Volksstimme (Γερμανία): Η Ε.Ε. δε μπορεί πλέον να στηρίζεται στην ευρω-τουρκική συμφωνία για το προσφυγικό
Οι Βρυξέλλες οφείλουν επιτέλους να αποδείξουν ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα συμφέροντα της κάθε χώρας-μέλους
Με αφορμή το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας για το προσφυγικό από την πλευρά της Άγκυρας η γερμανική, περιφερειακή εφημερίδα Volksstimme επισημαίνει ότι εξαρχής η συμφωνία για το προσφυγικό ήταν πολύπλοκη υπόθεση.
Στο ίδιο κείμενο, το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, η Volksstimme εκτιμά πως «για τις Βρυξέλλες ήταν ιδιαίτερα δελεαστικό να δοθούν άμεσα λύσεις αφήνοντας το τεράστιο πρόβλημα του προσφυγικού στα χέρια του προέδρου Erdogan», ενώ, αντιστοίχως, «για τον τούρκο πρόεδρο ήταν δελεαστικό να έχει στα χέρια του ένα μοχλό πίεσης προς την ΕΕ, το οποίο να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν».
Εντούτοις προειδοποιεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μπορεί πλέον να στηρίζεται σε αυτό το σαθρό θεμέλιο, αλλά αντιθέτως καλεί την Ε.Ε. να μην υποχωρήσει σε προσπάθειες εκβιασμού και να εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η Άγκυρα κάνει πίσω στη συμφωνία για το προσφυγικό.
«Οι Βρυξέλλες οφείλουν επιτέλους να αποδείξουν ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα συμφέροντα της κάθε χώρας-μέλους. Διαφορετικά απειλείται η ίδια η ύπαρξή της ενωμένης Ευρώπης», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης