Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Εγκαταλείπει τον στόχο για καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2016

tags :
Commerzbank: Εγκαταλείπει τον στόχο για καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2016
Η προειδοποίηση οφείλεται στην πτώση των καθαρών κερδών στο β΄τρίμηνο του 2016, καθώς και στο περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων
Στην προειδοποίηση ότι δεν θα πετύχει τον στόχο για σταθερή κερδοφορία στη χρήση 2016, προχώρησε η γερμανική τράπεζα Commerzbank.
Η προειδοποίηση οφείλεται στην πτώση των καθαρών κερδών στο β΄τρίμηνο του 2016, καθώς και στο περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων.
Τα έσοδα της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, υποχώρησαν στα 2,23 δισ. ευρώ στο β΄τρίμηνο 2016, έναντι 2,44 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Την περασμένη εβδομάδα, η Commerzbank ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη κατά 30%.
Η Commerzbank ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον στόχο για καθαρά κέρδη λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους.
Σύμφωνα με την τράπεζα, «το επιτοκιακό περιβάλλον και η συνεχιζόμενη επιφυλακτικότητα των πελατών θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν στα έσοδα.
Ως εκ τούτου περιμένουμε πως τα λειτουργικά κέρδη και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους 2016 θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι».

Τα αποτελέσματα της Commerzbank στο β΄τρίμηνο 2016

Κατά σχεδόν 33% έπεσαν τα καθαρά κέρδη της Commerzbank AG το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 και διαμορφώθηκαν στα 209 εκατομμύρια ευρώ από 307 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το β΄ τρίμηνο του 2015, όπως έκανε γνωστό η 2η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Το έναυσμα για την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων νωρίτερα από τις 2 Αυγούστου, οπότε θα δημοσιοποιηθεί το σύνολο των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας, ήταν η απροσδόκητη μείωση του δείκτη core tier 1 στο 11,5% από 12% που ήταν στο τέλος Μαρτίου.
Σύμφωνα με την τράπεζα, η πτώση οφείλεται κυρίως στην αύξηση του όγκου των περιουσιακών στοιχείων με στάθμιση κινδύνου λόγω κανονιστικών αλλαγών, η αύξηση των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων λόγω της μείωσης των επιτοκίων και η διεύρυνση των spreads των ιταλικών κρατικών ομολόγων.
Η Commerzbank είχε επενδύσει περισσότερα από 10 δισ. ευρώ σε ιταλικά κρατικά ομόλογα στα τέλη Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης