Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hürriyet: Η Τουρκία πρέπει τώρα να επιδείξει ενότητα - Ο κίνδυνος νέου πραξικοπήματος δεν έχει εξαλειφθεί

Hürriyet: Η Τουρκία πρέπει τώρα να επιδείξει ενότητα - Ο κίνδυνος νέου πραξικοπήματος δεν έχει εξαλειφθεί
Μόνο αν η κυβέρνηση συνεργαστεί με την αντιπολίτευση θα αποφευχθεί ο κίνδυνος νέου πραξικοπήματος, εκτιμά η τουρκική εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία πρέπει τώρα να επιδείξει ενότητα διατυπώνει σε σημερινό (20/7) δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, η οποία κατακεραυνώνει αυτούς που βλέπουν πίσω από το πραξικόπημα τον Erdogan.
Ειδικότερα, εμφανίζεται εξοργισμένη με αυτούς που σπέρνουν τη φημολογία ότι ο τούρκος πρόεδρος και η κυβέρνησή του οργάνωσαν το πραξικόπημα και καλεί την τουρκική κοινωνία να δείξει τη συνοχή.
Όπως σημειώνει, ο Erdogan και το AKP γνωρίζουν πολύ καλά ότι, αν και εξασφάλισαν το 50% των ψήφων 8 μήνες πριν, απαιτείται μια ευρύτερη συνεργασία και μεγαλύτερη αλληλεγγύη για να κατασταλεί μια εξέγερση που είχε ως στόχο την καταστροφή της χώρας.
Κατά την Hürriyet, ο κίνδυνος ενός πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν έχει εξαλειφθεί και δεν πρόκειται να εξαλειφθεί έως ότου η κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις «ομαλοποιηθεί».
Ως εκ τούτου, η τουρκική εφημερίδα εκτιμά πως η σημερινή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά σημαντική και εποικοδομητική.
«Εάν το κοινοβούλιο και ο πρόεδρος καταφέρουν να σταματήσουν την πολιτική τους φιλονικία για λίγο και εργαστούν μαζί για μια κοινή βάση, ο κίνδυνος ενός νέου πραξικοπήματος θα μειωθεί κάπως», υπογραμμίζει η Hürriyet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης