Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Σχεδόν 9 στους 10 Γάλλους αποδοκιμάζουν τον Fr. Hollande - Στο ναδίρ η δημοφιλία του

Washington Post: Σχεδόν 9 στους 10 Γάλλους αποδοκιμάζουν τον Fr. Hollande - Στο ναδίρ η δημοφιλία του
Μόλις το 12% των ερωτηθέντων εκφράστηκε θετικά για το έργο του γάλλου προέδρου
Τα επίπεδα αντιδημοφιλίας του γάλλου προέδρου, Francois Hollande, προκαλούν έκπληξη ακόμα και στους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Pos (WP).
Ειδικότερα, με αφορμή νέα έρευνα γνώμης, η WP τονίζει πως, αν και κανείς δεν περίμενε να αναδειχθεί ο Hollande σε δημοφιλέστερο πρόεδρο στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας, κανείς δεν περίμενε πως η αντιδημοφιλία του θα άγγιζε το 90%.
Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας TNS Sofres, μόλις το 12% των ερωτηθέντων εκφράστηκε θετικά για το έργο του γάλλο προέδρου, καταγράφοντας το χειρότερο ποσοστό δημοφιλίας, σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες έρευνες τα τελευταία 30 χρόνια.
Η WP υπενθυμίζει πως το 2013 ο Hollande είχε χαρακτηριστεί ως «ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος της πρόσφατης γαλλικής ιστορίας», καθώς τότε το αντίστοιχο ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 26%.
Να σημειωθεί πως η δημοτικότητα του Nicolas Sarkozy, προκατόχου του Hollande, δεν είχε υποχωρήσει ποτέ κάτω από το 30%.
Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως η δημοτικότητα του Hollande ανήλθε του 30% πρόσκαιρα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Charlie Hebdo και Παρίσι, ωστόσο γρήγορα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα της προεδρικής θητείας του.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης