Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε και πρέπει να σεβαστούμε αυτή την απόφαση

Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε και πρέπει να σεβαστούμε αυτή την απόφαση
«Συνεργαζόμαστε στενά τόσο με το Λονδίνο, όσο με τις Βρυξέλλες για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευημερία στην Ευρώπη και παγκοσμίως», υποστήριξε ο αμερικανός υπουργός
«Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε και πρέπει να σεβαστούμε αυτή την απόφαση», υποστήριξε ο Jack Lew, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, σχετικά με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ίδιος τόνισε πως οι αμερικανικές αρχές συνεργάζονται στενά τόσο με το Λονδίνο, όσο με τις Βρυξέλλες για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευημερία στην Ευρώπη και παγκοσμίως.
Στη συνέχεια προσέθεσε πως «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές», επισημαίνοντας πως τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τους ομολόγους του, αλλά και τους επενδυτές σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΕΕ και παγκοσμίως.
Σε μια έκφραση αισιοδοξίας, ο Lew εκτίμησε πως το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις και ασκούντες την πολιτική έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να στηρίξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, που είναι κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης