Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κώδικα συμπεριφοράς κατά της ρητορικής μίσους στο Ίντερνετ υπέγραψαν Facebook, Twitter, YouTube και Microsoft

Κώδικα συμπεριφοράς κατά της ρητορικής μίσους στο Ίντερνετ υπέγραψαν Facebook, Twitter, YouTube και Microsoft
Πρόκειται για μια πρόταση της Κομισιόν που σκοπεύει στην απαγόρευση αναρτήσεων που προάγουν το μίσος 
Υπέγραψαν τον «κώδικα συμπεριφοράς» κατά της ρητορικής του μίσους στο Ιντερνέτ οι Facebook, Twitter, YouTube και Microsoft.
Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρος της τεχνολογίας ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της Κομισιόν και υπέγραψαν τον νέο κώδικα, που περιλαμβάνει μια σειρά δεσμεύσεων για την καταπολέμηση και τη διάδοση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο στην Ευρώπη.
Στόχος της ΕΕ είναι να διασφαλιστεί με τον τρόπο αυτό, ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα μπλοκάρουν τέτοιες αναρτήσεις και δεν θα παρέχουν τη δυνατότητα στη ρητορική μίσους να εξαπλώνεται στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα διαφυλάσσεται η ελευθερία έκφρασης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τις εταιρείες να εξετάζεται εσπευσμένα από «διαδικτυακούς διαμεσολαβητές» και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης τέτοιες αναρτήσεις και να αποσύρονται σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.
Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται ακόμη να θεσπίσουν κανόνες ή κατευθυντήριες οδηγίες χρήσης των υπηρεσιών τους από την κοινότητα των χρηστών, με τις οποίες να αποσαφηνίζουν ότι απαγορεύουν την προώθηση πράξεων υποκίνησης βίας ή μίσους.
Επίσης, οι επιχειρήσεις τεχνολογίας αναλαμβάνουν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες για την υποβολή ειδοποιήσεων.
Οι εν λόγω πληροφορίες πρέπει να διαβιβάζονται μέσω των εθνικών σημείων επαφής που θα ορίσουν οι επιχειρήσεις και τα κράτη – μέλη.
Οι εταιρείες κολοσσοί στο χώρο της τεχνολογίας δεσμεύονται ότι θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που θα συμβάλουν στη σήμανση περιεχομένου, το οποίο προωθεί την υποκίνηση σε πράξεις βίας και μίσους και αναλαμβάνουν να εκπαιδεύουν τους χρήστες των υπηρεσιών σχετικά με τα είδη περιεχομένου που απαγορεύονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης