Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, εν μέσω έντονων διακυμάνσεων στο πετρέλαιο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, εν μέσω έντονων διακυμάνσεων στο πετρέλαιο
Ενίσχυση για το αργό πετρέλαιο, πτώση για το Brent
Με οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου στη Wall Street, εν μέσω έντονων διακυμάνσεων στις τιμές του πετρελαίου.
Ειδικότερα, οι δείκτες βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, με τον βιομηχανικό Dow Jones να βρίσκεται οριακά στο κόκκινο (-0,01%) και στις 17.871,74 μονάδες, τον τεχνολογικό Nasdaq να κινείται ανοδικά κατά 0,15%, στις 4.941,01 μονάδες, και τον S&P 500 να σημειώνει οριακά κέρδη (+0,06%), στις 2.100,30 μονάδες.
Την ίδια ώρα, περί τις 16:37, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,47%, στα 49,56 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Brent υποχωρεί κατά 0,46%, στα 49,53 δολάρια ανά βαρέλι.
Αμετάβλητο στα 0,331 δολάρια διατηρείται το ADR της Εθνικής Τραπέζης.



Στα οικονομικά νέα, αύξηση 1% σημείωσε η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2016, που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχεδόν επτά έτη, καθώς οι αμερικανοί πολίτες προχώρησαν σε αγορές νέων οχημάτων και φορτηγών.
Η αύξηση είναι ανώτερη των προσδοκιών, με τους αναλυτές να προβλέπουν άνοδο 0,7%.
Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του MarketWatch, οι Αμερικανοί μπορούν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα, καθώς περισσότερα άτομα έχουν εισέλθει στην αγορά εργασίας και η αύξηση των εισοδημάτων έχει βελτιωθεί.
Τα εισοδήματα σημείωσαν άνοδο 0,4% για τρίτη φορά στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2016.
Εν τω μεταξύ, πτώση καταγράφηκε στις αποταμιεύσεις των αμερικανών πολιτών, οι οποίες υποχώρησαν κατά 5,4% τον Απρίλιο, αφού σημείωσαν υψηλό τεσσάρων ετών τον Μάρτιο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης