Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NorthmanTrader (χρηματιστηριακή): Ο S&P θα βυθιστεί κατά 23%, μέχρι τις 1.573 μονάδες

tags :
NorthmanTrader (χρηματιστηριακή): Ο S&P θα βυθιστεί κατά 23%, μέχρι τις 1.573 μονάδες
Αν ο S&P 500 σπάσει καθοδικά το επίπεδο των 2.025-2.030 μονάδων μέχρι το τέλος Μαΐου, τότε οι μετοχές μπορεί να ξαναδοκιμάσουν τα χαμηλά τους ή να υποχωρήσουν ακόμη χαμηλότερα
Μια «τεχνική κόκκινη σημαία» έχει εγερθεί, σύμφωνα με τον Sven Henrich της χρηματιστηριακής εταιρείας NorthmanTrader.
«Ο τεχνικός στόχος που βλέπω είναι οι 1.573 μονάδες για τον S&P 500», είπε Henrich στο CNBC, προειδοποιώντας ουσιαστικά για μία υποχώρηση του δείκτη κατά 23% περίπου σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα των 2.035 μονάδων περίπου.
Προσέθεσε δε ότι ο S&P 500 θα πρέπει να μείνει πάνω από την περιοχή των 2.025-2.030 μονάδων, προκειμένου να αποφύγει μία κατρακύλα κατά σχεδόν 500 μονάδες από τα τρέχοντα επίπεδα.
«Αν σπάσει καθοδικά αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος Μαΐου, τότε οι μετοχές μπορεί στην πραγματικότητα όντως να ξαναδοκιμάσουν τα χαμηλά τους ή να υποχωρήσουν ακόμη χαμηλότερα».
Ο Henrich περιγράφει αναλυτικά την λογική του ως εξής:
Παρά το μεγάλο ράλι την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου, οι μετοχές βρίσκονται χαμηλότερα σε ετήσια βάση (6 Μαΐου 2015- 6 Μαΐου του 2016).
Ο δείκτης SPX είναι κάτω 1%, ο Nasdaq χάνει πάνω από 4% και η μικρή κεφαλαιοποίηση υποχωρεί πάνω από 8%.
Στις 6 Μαΐου οι μετοχές έκλεισαν ουσιαστικά στια ίδια επίπεδα με εκείνα που βρίσκονταν την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει ουσιαστικά κινηθεί τις τελευταίες 7 εβδομάδες.
Και αυτή η στασιμότητα είναι η πραγματικότητα από το τέλος του Γ' τριμήνου του 2015.

SPXD

Όπως έχω επισημάνει πρόσφατα, τελικά αυτό το εύρος θα μετουσιωθεί σε μία μεγάλη κίνηση από τη στιγμή που υπάρξει μία διάσπαση προς κάποια κατεύθυνση.
Βρισκόμαστε πιο κοντά στα ιστορικά υψηλά από ότι στα πιο πρόσφατα χαμηλά.

OPEX

Προσδεθείτε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης