Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Η «ασφαληστρική» μεταρρύθμιση της κυβέρνησης θα είναι ταφόπλακα των εισοδημάτων

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Η «ασφαληστρική» μεταρρύθμιση της κυβέρνησης θα είναι ταφόπλακα των εισοδημάτων
Η μεταρρύθμιση θα είναι η χαριστική βολή σε όλους, όσοι κατάφεραν να μείνουν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ
«Ασφαληστρική» χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθώνων (ΕΕΑ), κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τη χαριστική βολή σε όλους, όσοι έμειναν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης.
Προσέθεσε, δε, ότι τέτοιου είδους πολιτικές αποτελούν ταφόπλακα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ενώ κάθε άλλο παρά λύνουν το πρόβλημα.
«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη φτωχοποίηση», κατέστησε σαφές ο κ. Χατζηθεοδοσίου, διερωτώμενος «αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε;».
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΕΕΑ:
«Κακώς τη μεταρρύθμιση αυτή την αποκαλούμε ασφαλιστική.
Ασφαληστρική είναι καθώς αποτελεί μέρος της φορολογικής επιδρομής σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Μεγάλοι χαμένοι βέβαια οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που θα δουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται και τις εισφορές τους να απογειώνονται.
Πρόκειται για τη χαριστική βολή σε όσους κατάφεραν μέχρι σήμερα να μείνουν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης, αφού θα δουν το μεγαλύτερο ποσοστό των όποιων εισοδημάτων τους να καταλήγει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στα κρατικά ταμεία.
Ας το καταλάβουν πια οι κυβερνώντες.
Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη φτωχοποίηση.
Τέτοιου είδους πολιτικές δεν αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος, αλλά ταφόπλακα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Και βέβαια δε λύνει κανένα ασφαλιστικό, καθώς σε λίγα χρόνια θα μιλάμε και πάλι για ανάγκη λήψης νέων μέτρων.
Χωρίς αναπτυξιακές πολιτικές δεν υπάρχει κανένα μέλλον.
Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε;».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS