Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Στο 0,4% η βρετανική ανάπτυξη στο α' τρίμηνο 2016 - Επιβράδυνση λόγω δημοψηφίσματος και διεθνούς εμπορίου

Guardian: Στο 0,4% η βρετανική ανάπτυξη στο α' τρίμηνο 2016 - Επιβράδυνση λόγω δημοψηφίσματος και διεθνούς εμπορίου
Η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) προειδοποίησε, ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στο δεύτερο τρίμηνο 2016
Σε 0,4% εκτιμάται ότι περιορίστηκε η οικονομική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πρώτο τρίμηνο του 2016, από 0,6% στο τέταρτο τρίμηνο 2015.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Guardian, σύμφωνα με την οποία την επιβράδυνση έχει προκαλέσει τόσο το επικείμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., όσο και η υποχώρηση του παγκόσμιου εμπορίου.
Επίσημα στοιχεία για την πορεία της βρετανικής οικονομίας πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη 27 Απριλίου, τα οποία δεν αναμένεται να είναι θετικά, καθώς σε πολλές επιχειρηματικές έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι βρετανικές επιχειρήσεις εμφανίζονται να καθυστερούν δαπάνες και προσλήψεις τους εν αναμονή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
Αναβολή κάποιων δαπανών τους εφαρμόζει και ένα μέρος των βρετανικών νοικοκυριών, ιδίως λόγω της στασιμότητας των μισθών και των μειώσεων των κρατικών δαπανών στο πλαίσιο του προϋπολογισμού.
Όπως αναφέρει ο Guardian, οι οικονομολόγοι της HSBC εκτιμούν ότι η βρετανική ανάπτυξη περιορίστηκε σε 0,3% στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.
Η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) προειδοποίησε, ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στο δεύτερο τρίμηνο 2016, κυρίως λόγω της αναβολής επενδυτικών αποφάσεων από τις εταιρείες εν όψει του δημοψηφίσματος.
Πέρα από αυτό, τη δυναμικότερη οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας φέρεται να αποτρέπει ο χαμηλός ρυθμός βελτίωσης της παραγωγικότητάς της, όπως και η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης