Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί 4η διάσωση της Ελλάδας - Τα επόμενα βήματα να είναι νομικώς εφικτά

Dijsselbloem: Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί 4η διάσωση της Ελλάδας - Τα επόμενα βήματα να είναι νομικώς εφικτά
Ο Dijsselbloem ισχυρίστηκε ότι «εκφράστηκε η ισχυρή πολιτική επιθυμία ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. να μπορεί τάχιστα να προσαρμόζεται στις αλλαγές των συνθηκών και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις»
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, υποστήριξε ο Jeroen Dijsselbloem, σχετικά με τα νέα έκτακτα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα.
Ο ίδιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση του Ecofin, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, ενώ κατέστησε σαφές ότι τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι νομικώς εφικτά.
Επιπλέον, ο Dijsselbloem σημείωσε ότι η καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τα Panama Papers, τόνισε ότι στο πλαίσιο της ολλανδικής προεδρίας στην Ε.Ε. θα εντατικοποιηθεί η μάχη κατά της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη διάρκεια του Ecofin, η ανάγκη, τόσο σε πανευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, προς αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε..
Παράλληλα, ο Dijsselbloem ισχυρίστηκε ότι «εκφράστηκε η ισχυρή πολιτική επιθυμία ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. να μπορεί τάχιστα να προσαρμόζεται στις αλλαγές των συνθηκών και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης