Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το μήνυμα του Ν. Παππά στο ΔΝΤ: Όποιος επιθυμεί να αλλάξει η συμφωνία, να βγει να το υποστηρίξει δημόσια

Το μήνυμα του Ν. Παππά στο ΔΝΤ: Όποιος επιθυμεί να αλλάξει η συμφωνία, να βγει να το υποστηρίξει δημόσια
«Αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας
Ότι όποιος επιθυμεί να αλλάξει η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών θα πρέπει να βγει να το υποστηρίξει δημόσια υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την κατεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πιο συγκεκριμένα, «οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο», φέρεται να υποστήριξε ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM» και σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την αυστηρή στάση που τηρεί το ΔΝΤ.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι «αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο {σ.σ.. οπότε και επιτεύχθηκε η συμφωνία με τους δανειστές} και μετά είναι προς το καλύτερο», κάτι που καθιστά δύσκολο και μη σώφρον να υποστηρίξει κανείς δημοσίως ότι «χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε».
Κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης της μεσαίας τάξης με πρόσθετους φόρους, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «η συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει, προβλέπει ότι το 2018 θα πρέπει να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5%, στα πλαίσια της συμφωνίας -δεν μιλάμε για νέα μέτρα- θα ψηφιστούν κάποια μέτρα» και προσέθεσε πως «υφίσταται το εξής πολύ σημαντικό και πιθανό ενδεχόμενο: τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων».
Σημειώνεται ότι την ίδια εκτίμηση, που φαίνεται να αποτελεί στοίχημα της κυβέρνησης, είχε εκφράσει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, την Τρίτη 29 Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φαίνεται πως εκτιμά ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να μην τεθούν σε εφαρμογή, εφόσον η πορεία των εσόδων είναι θετικότερη, από ό,τι αναμένεται.
Σχολιάζοντας το μείζον ζήτημα των μη εξυπηρετουμένων δανείων, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «η άποψή μας είναι ότι τώρα πρέπει να τελειώσει.
Το θέμα είναι συνυφασμένο με την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος.
Χωρίς εύρωστο σύστημα τραπεζικό, η διαδικασία και η προσδοκία της ανάκαμψης, θα είναι πιο δύσκολη», υποστήριξε ο υπουργός.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης