Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Ελληνική Αστυνομία κόβει κλήσεις για τέλη κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί - Οι κάτοχοι ΙΧ σε απόγνωση

Η  Ελληνική Αστυνομία κόβει κλήσεις για τέλη κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί - Οι κάτοχοι ΙΧ  σε απόγνωση
Το  πρόβλημα  για τον  πολίτη  αρχίζει  όταν  τα ηλεκτρονικά  συστήματα  που διαθέτει  το περιπολικό  μάλλον δεν  λένε  την αλήθεια
Η περιπέτεια  ενός πολίτη  αρχίζει  από έναν απλό έλεγχο της ελληνικής αστυνομίας η οποία προσπαθεί να διαπιστώσει αν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί  νόμιμα στους  δρόμους.
Δηλαδή  έχει  πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα διαθέτει ασφάλεια και έχει περάσει τεχνικό έλεγχο.
Όλα καλά έως εδώ.
Το πρόβλημα για τον πολίτη  αρχίζει  όταν τα ηλεκτρονικά  συστήματα που διαθέτει το περιπολικό μάλλον δεν λένε την αλήθεια και παρέχουν πληροφορίες που δεν  ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Οι αστυνομικοί νομίζουν  ότι  έπιασαν “ λαβράκι”  και  βγάζουν το μπλοκάκι για να γράψουν μία  προς  μία  τις παραβάσεις  ου παράνομου οδηγού.  
Πρώτη παράβαση δεν έχουν πληρωθεί  τα τέλη κυκλοφορίας.  
Ο οδηγός  μάταια  προσπαθεί  να ενημερώσει  τους εκπροσώπους  του νόμου   ότι τα τέλη κυκλοφορίας  έχουν  καταβληθεί  κανονικά.



Ο επικεφαλής  του περιπολικού  απευθύνεται  στο πολίτη  απαξιωτικά  αφού τον θεωρεί παραβάτη έχοντας  εμπιστοσύνη  στο ηλεκτρονικό  σύστημα  που  διαθέτει το όχημα.
Η απάντηση του αξιωματικού της Ελληνικής  Αστυνομίας  είναι  εκ νέου περιφρονητική και συνεχίζει να γράφει τη μία παράβαση μετά την άλλη.
Η επόμενη  παράβαση ήταν ότι το όχημα κυκλοφορούσε χωρίς ασφαλιστική  κάλυψη.
Ο ιδιοκτήτης  του ΙΧ. αναγνώρισε ότι δεν είχε ασφάλεια και προσπάθησε να προφέρει μια δικαιολογία η οποία όμως  ήταν αληθινή ότι έχει να πληρωθεί δύο μήνες  από την εργασία  του και  η ασφάλεια  έληξε  τον  τελευταίο  μήνα.  
Το περίεργο  στην υπόθεση είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ΙΧ  αν δεν παραλάβει την κλήση θα κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία με το αιτιολογικό άρνησης παραλαβής δημοσίου εγγράφου.
Πρόκειται για παράβαση και προβλέπονται  κυρώσεις.
Γιατί όμως να αποδεχθεί να παραλάβει το χαρτί  της κλήσης  όταν στο επίσημο  έγγραφο  αναφέρονται  ανακρίβειες  όπως είναι η μη πληρωμή  των τελών κυκλοφορίας.





Πως θα βρει το δίκιο του ο πολίτης  που είναι βέβαιο  ότι  θα ταλαιπωρηθεί   α υποστεί  τις συνέπειες  όπως είναι η αφαίρεση  πινακίδας  του  αυτοκίνητο  η απώλειας  διπλώματος  οδήγησης  και όλα  αυτά  γιατί  η Ελληνική  Αστυνομία  έχει πρόσβαση σε πληροφορίες  που δεν ανταποκρίνονται  στην πραγματικότητα
Ποιος όμως ρωτάει  και νοιάζεται  για το πολίτη.
 Ο αστυνόμος  ...Σαΐνης  τι  έκανε  τι δουλίτσα  του  αφού  από το  συνολικό  πρόστιμο  των 500 ευρώ  το 6%  του  συνολικού ποσού  θα κατευθυνθεί  στο Σωματείο  της Ελληνικής  Αστυνομίας   για να  πάρουν  σύνταξη   οι αστυνομικοί  που  κόβουν  κλήσεις  έχοντας   λάθος  πληροφορίες.
Από την αριστερή  Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  και ειδικότερα  από τον  αναπληρωτή  υπουργό  Προστασίας  του Πολίτη  κ.  Νίκο  Τόσκα  περιμένουμε  να μειώσει τα  πρόστιμα  των  τροχαίων παραβάσεων  διότι πλέον   φθάνουν  σε επίπεδα  ενός   μηνιαίου  μισθού ενώ  θεσπίστηκαν όταν  τα χιλιάρικα  έπεφταν βροχή.
Το πιο σημαντικό  οι αστυνομικοί   να λάβουν  τη σύνταξη  που δικαιούνται  με τα δικά  τους χρήματα  όπως  συμβαίνει με όλους  τους εργαζόμενους   του ιδιωτικού  τομέα  και να  μην  περιμένουν  από τους  φορολογούμενους να τους γεμίσουν  τα ταμεία τους.
 Όσο  για  τα πληροφοριακά  συστήματα  της ελληνικής  αστυνομίας  καλό θα είναι να βελτιωθούν  έτσι  ώστε  να παρέχουν  ακριβείς πληροφορίες και στη συνέχεια να προχωρούν  στην  διαπίστωση  της  παράβασης.
Αν δεν γνωρίζετε  πως θα  το κάνετε  ρωτήστε την Τρόικα μ ή  του κουαρτέτο  να σας  δώσουν  δώσουν οδηγίες   για τη  λειτουργία  του κράτους  το οποίο συνεχίζει  να πίνει το ...αίμα  των  φορολογουμένων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης