Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητοι οι βασικοί δείκτες της Wall που περιόρισαν απώλειες από ΕΚΤ, πετρέλαιο

Αμετάβλητοι οι βασικοί δείκτες της Wall  που περιόρισαν απώλειες από ΕΚΤ, πετρέλαιο
Η επενδυτική κοινότητα δεν φάνηκε να πείθεται για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων της ΕΚΤ
Oριακή μεταβολή των βασικών δεικτών και μεγάλη μεταβλητότητα στις τιμές των μετοχών, χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της Wall Street της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2016, με κυρίαρχη είδηση της ημέρας την ανακοίνωση των νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης και μείωσης των παρεμβατικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ).
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές κατέγραψαν υποχώρηση, ενώ πτωτικές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς η επενδυτική κοινότητα δεν φάνηκε να πείθεται για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων της ΕΚΤ, που τουλάχιστον αυτή τη φορά απεδείχθησαν αντάξια των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει για περισσότερο από ένα μήνα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του ευρώ, Mario Draghi.
Η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ που ακολούθησε την αρχική εξασθένηση του ευρωπαϊκού νομίσματος μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ - λόγω των δηλώσεων Draghi ότι δεν προβλέπεται άλλη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ - άσκησε επιπλέον πίεση στους αμερικανικούς τίτλους, όπως και η νέα υποχώρηση άνω του 1% στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, που επηρέασαν τις μετοχές εταιρειών ενέργειας της Wall Street.
Τελικά, ο βασικός δείκτης S&P 500 παρέμεινε οριακά αμετάβλητος (+0,02%), για να διαμορφωθεί στις 1.989,57 μονάδες έχοντας ανέλθει ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 2.005,08 μονάδες, ανακάμπτοντας στο τέλος της συνεδρίασης από αξιόλογη πτώση σχεδόν 1%.
Αμετάβλητος (-0,03%) παρέμεινε και ο δείκτης Dow Jones, που διαμορφώθηκε στις 16.995,13 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 16.821,86 μονάδες.
Τα μεγαλύτερα κέρδη ημέρας του δείκτη κατέγραψαν οι τίτλοι των εταιρειών Merck (+1,30%), Intel (+1,25%), Chevron (+1,21%), Nike (+0,94%) και Coca-Cola (+0,94%).
Υποχώρηση 0,26% κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq Composite, που περιορίστηκε στις 4.662,16 μονάδες, συνεχίζοντας να καταγράφει άνοδο 8,84% τον τελευταίο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης