Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε χαμηλά 2 ετών οι οικονομικές προσδοκίες των αμερικανών - Η αναταραχή στις αγορές επιδεινώνει την κατάσταση

tags :
Σε χαμηλά 2 ετών οι οικονομικές προσδοκίες των αμερικανών - Η αναταραχή στις αγορές επιδεινώνει την κατάσταση
Οι επενδυτές στα χρηματιστήρια είδαν τις προσδοκίες τους να προσγειώνονται ξαφνικά και άγρια σε ρεαλιστικά επίπεδα
Οι αμερικανοί εμφανίζονται όλο και πιο απογοητευμένοι με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας από το Μάρτιο του 2015 και σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου ο σχετικός δείκτης εμπιστοσύνης του Bloomberg που ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται στις 42,5 μονάδες έστειλε την... ελπίδα πίσω στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ετών.
Όπως καταγράφει σε κείμενό της η ιστοσελίδα zerohedge, η μικρή ανάκαμψη που σημείωσε ο δείκτης προσδοκιών στην αρχή του 2016 δεν κράτησε, καθώς οι όποιες κινήσεις ανάκαμψης του δείκτη S&P 500 στη Wall Street δεν κατόρθωσαν να παρεμποδίσουν τη συνειδητοποίηση εκ μέρους των αμερικανών ότι κάτι ζοφερό βρίσκεται στον οικονομικό ορίζοντα.



Τόσο ο Αύγουστος του 2015 όσο και ο Ιανουάριος του 2016 δείχνουν τη δραματική και απότομη συνειδητοποίηση από την πλευρά των επενδυτών σε μετοχές, που είδαν τις οικονομικές προσδοκίες τους να προσγειώνονται ξαφνικά και άγρια σε ρεαλιστικά επίπεδα.
Οι τελευταίες ημέρες, κατά τις οποίες οι μετοχές και πάλι σημείωσαν μία θεαματική ανάκαμψη, έχουν και πάλι ξυπνήσει τα «ζωηρά πνεύματα» των επενδυτών.
Αλλά θα είναι η τρίτη φορά η τυχερή;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης