Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα έχει μία νέα συμφωνία, αλλά το χρηματιστήριο είναι ακόμα κοντά στον πάτο

Bloomberg: Η Ελλάδα έχει μία νέα συμφωνία, αλλά το χρηματιστήριο είναι ακόμα κοντά στον πάτο
Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί για τη συμφωνία, θέλουν μία μακρόχρονη λύση και όχι να επισπευτούν οι διαδικασίες λόγω της πληρωμής προς την ΕΚΤ
Με την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές που θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια ως τις 20 Αυγούστου ασχολείται και το Bloomberg.
Παρουσιάζει, πάντως και ένα σχεδιάγραμμα που δείχνει την πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα.
Στην επικεφαλίδα γράφει ότι «Η Αθήνα πήρε μία νέα συμφωνία, αλλά οι μετοχές κινούνται ακόμα κοντά στον πάτο».
Στη συνέχεια το Bloomberg έχει αναλυτικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις Τσακαλώτου ότι «μένουν μία, δύο λεπτομέρειες», την τοποθέτηση της Annika Breidthardt για μία πρώτη τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τρίτη, έτσι ώστε να εξετάσουν οι Ευρωπαίοι τη νέα συμφωνία.
Αλλά και την αγωνία του Αλέξη Τσίπρα για μία γρήγορη αποδέσμευση 20 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και για πληρωμές δανείων.
Αναφορά γίνεται και στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να περάσει η ελληνική Βουλή, συνολικά 35 μέτρα για τις πρόωρες συντάξεις, το άνοιγμα της ενέργειας και της φαρμακευτικής αγοράς, τις αλλαγές στη φορολογία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και σε άλλα μέτρα που θα ακολουθήσουν τον Οκτώβριο.
«Τα καλά νέα είναι ότι η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τη συγκρουσιακή της τακτική και δείχνει πρόθυμη να συνεργαστεί με τους πιστωτές» είπε ο Peter Vanden Houte, οικονομολόγος στην ING Bank NV του Βελγίου.
«Παρόλο που η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί τους οκτώ τελευταίους μήνες, η δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να είναι μία ευκαιρία για μία χώρα που έχει κουραστεί από τη λιτότητα».
Αξιωματούχοι στη Γερμανία, που είναι μία από τις χώρες που θα ψηφίσει για την επικύρωση της συμφωνίας, αντέδρασαν επικριτικά στην απουσία λεπτομερειών από ένα τριετές πρόγραμμα.
«Πρέπει να τη μελετήσουμε προσεκτικά και μετά να ζητήσουμε την έγκριση της Bundestag όταν η κοινή λογική λέει ότι αυτή θα είναι μία συμφωνία για τρία χρόνια» είπε ο Jens Spahn αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το θέμα δεν είναι η 20η Αυγούστου και μία προγραμματισμένη πληρωμή (προς την ΕΚΤ), αλλά πως μαζί με τους Έλληνες μπορούμε να έχουμε μία λύση που θα διαρκέσει».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης