Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Νέα πορεία, Νέα Ελλάδα» το κόμμα του Γιάννου Γραμματίδη - Τι δηλώνει στο bankingnews

«Νέα πορεία, Νέα Ελλάδα» το κόμμα του Γιάννου Γραμματίδη - Τι δηλώνει στο bankingnews
Γ. Γραμματίδης: «Καθαροί από μνημόνια και από ταμπέλες του χθες άνθρωποι με ένσημα στο νέο κόμμα» - Την Τετάρτη 22/7 έγινε η παρουσίαση
(upd 4) Με το... εμπροσθοβαρές σύνθημα «Νέα Πορεία, Νέα Ελλάδα» που είναι και η ονομασία του κόμματος, έγινε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου η παρουσίαση του νέου πολιτικού σχήματος υπό τον Γιάννο Γραμματίδη.
Το παρόν στην παρουσίαση του νέου κόμματος σήμερα στην Αίγλη του Ζαππείου έδωσαν εκατοντάδες μέλη και στελέχη από τον επιχειρηματικό, πολιτικό, διπλωματικό και δημοσιογραφικό κόσμο.
Από τα πολύ ενδιαφέροντα και πρωτότυπα της εκδήλωσης ήταν το γεγονός ότι την παρουσίαση δεν ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Γραμματίδης, αλλά νέοι επιστήμονες και άνθρωποι που καλύπτουν τους κύριους τομείς του κόμματος, Παιδεία, Επιστήμη κ.λπ.
Ο Αντώνης Ζαίρης παρουσίασε το οικονομικό μοντέλο του κόμματος αναφερόμενος σ' όλες τις παθογένειες που έως τώρα λειτουργούν ως βαρίδια στην οικονομική ανάπτυξη και "ελευθερία" της οικονομίας, ενώ έδωσε έμφαση στην απλότητα και στην κοινή λογική,
Σύμφωνα με τον Χάρη Αναστασιάδη, υπεύθυνου του Τομέα Δημοσιονομικών, ζητούμενο είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η αποτελεσματική πάταξη της παραβατικότητας και της φοροδιαφυγής.
Επίσης η ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών σε έναν φορά που θα είναι ανεξάρτητη Αρχή, κατά τα διεθνή πρότυπα. 
Μόλις ανέβηκε στο βήμα, ο ιδρυτής του κόμματος, Γιάννος Γραμματίδης τόνισε ότι κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.
«Έκανα αυτό που μου ζητούσαν εδώ και καιρό οι συμπολίτες μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Το νέο μνημόνιο είναι αντιαναπτυξιακό και επιβαρύνει περαιτέρω τη δυσχερή κατάσταση, στην Ελλάδα ξεχάσαμε τις λέξεις ανάπτυξη και ανεργία, σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα πορεία, Νέα Ελλάδα».
Το οικονομικό μας στίγμα αναφέρεται στον κοινωνικό ορθολογισμό, στο κοινωνικό μέρισμα, κοντά στην κοινωνία χωρίς θέσφατα που θα επιβάλλονται από την εξουσία τόνισε ο κ. Γραμματίδης.
«Υιοθετούμε τον ελληνοκεντρικό εκσυγχρονισμό. Θέλουμε να επιστρέψει η ιερότητα της προσφοράς στην πολιτική.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Βουλή να εκφυλίζεται.
Η πολιτική είναι πρωτίστως προσφορά και υπηρεσία», ανέφερε ο πρόεδρος του νέου κομματικού σχηματισμού.
«Μαζί με ένα συγγνώμη από τη νέα γενιά για τη διάψευση των προσδοκιών της γενιάς του Πολυτεχνείου, ιδρύουμε σήμερα αυτόν τον πολιτικό φορέα.
Κανένας εξ όσων συμμετείχαν την τελευταία πενταετία στα πολιτικά δρώμενα δεν θα συμμετάσχει στον δικό μας πολιτικό φορέα», ξεκαθάρισε ο κ. Γραμματίδης.

Τι τόνισε χθες στο www.bankingnews.gr ο Γιάννος Γραμματίδης

Σε δηλώσεις του χθες στο bankingnews.gr o Γιάννος Γραμματίδης αναφέρθηκε στο ιδεολογικό στίγμα του νέου πολιτικού φορέα, τον οποίο προσδιόρισε «στο χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, της δίκαιης κατανομής του κοινωνικού μερίσματος, της αξιοκρατικής παραγωγής πλούτου μακριά από φθαρμένα πολιτικά πρότυπα». 
Σε δηλώσεις του στο bankingnews.gr o διακεκριμένος νομικός και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ξεκαθάρισε ότι το νέο κόμμα δε θέλει να περιχαρακωθεί με ταμπέλες που χαρακτήριζαν άλλες εποχές.
Τονίζει ότι «η ιδεολογική πλατφόρμα του νέου κομματικού φορέα θα αναφέρεται στον κοινωνικό φιλελευθερισμό χωρίς δογματισμό και ταμπέλες, ενώ θα απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν κολλήσει… ένσημα, ανθρώπους δηλαδή που γνωρίζουν από εργασία, ασχέτως κλάδου ή δραστηριοποίησης».
Το νέο κόμμα, σύμφωνα με το δικηγόρο που είναι και πρόεδρος των «Ομάδων Διαλόγου Ενεργών Πολιτών», θα απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν έχουν συμμετάσχει – ούτε ως υπουργοί, ούτε ως βουλευτές – από το 2010 έως σήμερα στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Με λίγα λόγια ο κ. Γραμματίδης θέλει ανθρώπους που δεν έχουν «εμπλακεί» με τις διαδικασίες των μνημονίων, αλλά αυτό θα πρέπει να το εξηγήσει και "δικαιολογήσει" εκτενέστερα, δεδομένου ότι τα μνημόνια – τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό τους – είχαν διατάξεις και απαιτήσεις που το ελληνικό κράτος εδώ και χρόνια έπρεπε μόνο του να εφαρμόσει.
Όπως σημειώνει στο bankingnews.gr ο κ. Γραμματίδης, το νέο κόμμα έχει ως κεντρικό πυλώνα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την εξωστρέφεια, την αξιοκρατία, την παραγωγή πλούτου μέσω εργασίας και της δίκαιης κατανομής του κοινωνικού μερίσματος».
Τονίζει ότι «δεν θα έχουμε επώνυμους, με την… κλασική έννοια του όρου, αλλά ανθρώπους που έχουν κολλήσει ένσημα στο χώρο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.
Το νέο κόμμα θα μπει απευθείας σε διάλογο με τον πολίτη και την κοινωνία. Όχι μόνο με όραμα για την Ελλάδα αλλά με εθνικό μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, συμπληρωμένο με πρακτικές λύσεις»
Ο κ. Γραμματίδης, είπε ότι το νέο κόμμα είναι «έτοιμο από κάθε άποψη να συμμετάσχει στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν».
Σύμφωνα με τον κ. Γραμματίδη, στο νέο κίνημα συμμετέχουν πολίτες απ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας και όχι κατ’ ανάγκη – όπως συχνά γίνεται στη μεταπολίτευση – μόνο… επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ήτοι αποκλειστικά προβεβλημένα πρόσωπα.
Υπάρχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι, ναυτικοί, πολιτικοί μηχανικοί, αγρότες, συνταξιούχοι, απόστρατοι στρατιωτικοί, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, αλλά και νέοι επιχειρηματίες και φοιτητές. Εδώ και μήνες, ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου έχει προετοιμάσει το… έδαφος για την ιδεολογική πλατφόρμα του νέου κόμματος, με την οργάνωση εκδηλώσεων και συζητήσεων, μέσω ενός ευρύτατου δικτύου συνεργατών και φίλων.

Βιογραφικό

Ο Γιάννος Γραμματίδης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 12 Μάιου του 1952, ενώ έχει δύο παιδιά το Γιώργο και τη Μαρία-Χριστίνα.
Σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι Συντονιστής ∆ικηγόρος των ∆ικηγορικών Γραφείων Μπαχάς, Γραµµατίδης & Συνεταίροι- Επισκέπτης Καθηγητής του Κέντρου ∆ιεθνών Νοµικών Σπουδών, Σάλτσµπουργκ.
Είναι πτυχιούχος Νοµικού Τµήµατος  της Νοµικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθήνας, Ακαδηµία ∆ιεθνούς ∆ικαίου της Χάγης, ∆ιεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων, Στρασβούργο.
Ειδικεύεται σε Συγχωνεύσεις και εξαγορές, σύσταση διεθνών εταιρικών σχημάτων,  κοινοπραξίες (µε έµφαση σε δηµόσια έργα), franchising κ.α.
Μελέτες και άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικό αλλά και διεθνή νομικό και οικονομικό τύπο.
Πλην του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που είναι (πλέον) επίτιμος πρόεδρος, είναι μέλος στο ∆ικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, στη ∆ιεθνή Ένωση ∆ικηγορικών Συλλόγων, στην Ένωση ∆ικηγορικών Συλλόγων Αµερικής, στον Όµιλο Ευρωπαίων ∆ικηγόρων Franchise και στη Νοµική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας Franchise.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης