Τελευταία Νέα
Οικονομία

ESM: Πράσινο φως για την εκταμίευση 100 εκατ. ευρώ για την Κύπρο

ESM: Πράσινο φως για την εκταμίευση 100 εκατ. ευρώ για την Κύπρο
Ο Regling δήλωσε ικανοποιημένος που το πρόγραμμα προσαρμογής είναι στον σωστό δρόμο
Το ESM ενέκρινε την εκταμίευση 100 εκ. ευρώ για την Κύπρο μετά τη θετική εκτίμηση της 6ης τριμηνιαίας επιθεώρησης του μακροοικονομικού προγράμματος προσαρμογής.
Ο διευθυντής του ESM Klaus Regling δήλωσε «ικανοποιημένος που το πρόγραμμα προσαρμογής της Κύπρου είναι στον σωστό δρόμο» και πρόσθεσε ότι «οι νέοι νόμοι θα βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων», ενώ εξέφρασε «την πίστη ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες έτσι ώστε η οικονομία της Κύπρου να ανακάμψει».
Τέλος, ο Regling υποστήριξε ότι «η πρόοδος στην Κύπρο αποδεικνύει ότι το μοντέλο μία κυβέρνηση να παίρνει ένα μεγάλο δάνειο με αντάλλαγμα να εφαρμόσει μία συγκεκριμένη οικονομική πολιτική μπορεί να δουλέψει, άλλωστε, αυτό αποδείχτηκε και από τα επιτυχημένα προγράμματα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία».
Αυτή η τελευταία εκταμίευση ανεβάζει το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας του ESM προς την Κύπρο στα 5,8 δισ. ευρώ, από τα περίπου 9 δισ. ευρώ που θα είναι διαθέσιμα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης