Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να ελαφρυνθεί, ώστε να μην στραγγαλίζει την οικονομία της

Macron (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να ελαφρυνθεί, ώστε να μην στραγγαλίζει την οικονομία της
Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, ωστόσο δεν πρέπει αυτές να πλήξουν την οικονομία
Την εκτίμηση ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να ελαφρυνθεί, ώστε να μην στραγγαλίζει την οικονομία της χώρας, διατύπωσε ο Emmanuel Macron, υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας.
Ειδικότερα, ο Macron τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αναδιάρθρωσης, με την μορφή ελάφρυνσης, του ελληνικού χρέους, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική El Pais.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν θα πρέπει αυτές οι μεταρρυθμίσεις να καταστρέψουν την οικονομία.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως είναι λογικά αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε μία συμφωνία για βοήθεια έναντι μεταρρυθμίσεων με τους πιστωτές της.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μαδρίτη, είπε ακόμη πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες.
Ο γάλλος υπουργός προειδοποίησε, ακόμα, πως αν δεν υπάρξουν δυναμικές αλλαγές στην Ευρωζώνη, αυτή δεν θα υπάρχει μετά από 10 χρόνια, απηχώντας τις απόψεις όσων ισχυρίζονται ότι η ζώνη του ευρώ, στην παρούσα μορφή της, δεν είναι βιώσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης