Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραδοχή Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) - Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί - Κάναμε λάθη - Συμβιβασμός η συμφωνία

Παραδοχή Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) - Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί - Κάναμε λάθη - Συμβιβασμός η συμφωνία
Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε λάθος της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στο πρώτο διάστημα
Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί, παραδέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «The Press Project».
Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε λάθος της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στο πρώτο διάστημα, ενώ αναφορικά με το χρέος είπε ότι η σχετική Επιτροπή της Βουλής θα υποταχθεί στη διαπραγμάτευση.
«Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο Ν.Φίλης σημείωσε ότι είμαστε στη στιγμή της συμφωνίας και ότι τώρα όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να συμφωνηθούν.
«Συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε» υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαφύλαξε μερικά ζητήματα κρίσιμα στη διαπραγμάτευση.
«Δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο» επισήμανε, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη επιλογή ρήξης με τους δανειστές είπε ότι «ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε».
Διευκρίνισε, πάντως, ότι ακόμα οι θεσμοί δεν έχουν ενιαία στάση και πως «υπάρχουν ρωγμές».
Όσον αφορά στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι είναι «οι συντάξεις, οι μισθοί, το χρέος, τα πλεονάσματα, η χρηματοδότηση από τους θεσμούς μιας αναπτυξιακής πορείας χωρίς μνημόνια, η ψήφιση εργατικής νομοθεσίας και η δίκαιη λειτουργία – ρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης