Τελευταία Νέα
Διεθνή

Α. Nadal (Ισπανία): Η Ε.Ε. δεν μπορεί να χρηματοδοτεί την Ελλάδα «για μια ζωή»

Α. Nadal (Ισπανία): Η Ε.Ε. δεν μπορεί να χρηματοδοτεί την Ελλάδα «για μια ζωή»
Κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι θα δανείζεται η Ελλάδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σημειώνει ο διευθυντής του γραφείου Οικονομικών του ισπανού πρωθυπουργού
Η Ε.Ε. δεν σκοπεύει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα για μια ζωή, τονίζει σε δηλώσεις του ο Álvaro Nadal, διευθυντής του γραφείου Οικονομικών του ισπανού πρωθυπουργού, Mariano Rajoy, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι θα δανείζεται (σ.σ. η Ελλάδα) χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Ο Álvaro Nadal εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με μια μελλοντική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών, αν και τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει να χρηματοδοτείται μέσω των αγορών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το λογικό και το σκόπιμο είναι να υπάρξει μια συμφωνία, όμως είναι βέβαιον ότι περνά ο χρόνος» και πρόσθεσε ότι οι κανόνες είναι πολύ σαφείς: «όταν κάποιος λαμβάνει χρήματα, πρέπει να εφαρμόζει κάποια μέτρα και μεταρρυθμίσεις».
«Στόχος της Ε.Ε. δεν είναι να χρηματοδοτεί για μια ζωή την Ελλάδα, αλλά η χώρα να επιστρέψει στις αγορές», τόνισε.
Κληθείς να απαντήσει σχετικά με διάφορα σενάρια, όπως η Ελλάδα να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να υιοθετήσει άλλα μέτρα, ο Nadal ανέφερε με καυστικό τρόπο ότι «δεν πρόκειται να μιλήσω για μετεωρίτες αν δεν πέσουν μετεωρίτες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εργαστούμε με βάση την πραγματικότητα» και όχι τα σενάρια.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης