Τελευταία Νέα
Οικονομία

Die Welt: Νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μελετούν οι δανειστές - Προϋπόθεση η συμμετοχή και του ΔΝΤ

Die Welt: Νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μελετούν οι δανειστές - Προϋπόθεση η συμμετοχή και του ΔΝΤ
Ο λόγος για την αμερικανική συνδρομή είναι ότι «οι ΗΠΑ έχουν «καεί» από τη χρεοκοπία της Lehmann Brothers και φοβούνται τις συνέπειες
Την χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα μετέχει σε αυτήν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά τις αντιδράσεις από πολλά μέλη του, υποστηρίζει η εφημερίδα Die Welt.
Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα του Βερολίνου επικαλείται αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, οι οποίοι ωστόσο έχουν δώσει διαβεβαιώσεις στους ευρωπαίους ομολόγους τους, ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει σε ένα μελλοντικό, τρίτο «πακέτο βοήθειας» για την Ελλάδα- αλλά αυτό με μία προϋπόθεση:
Οτι η Αθήνα και οι δανειστές θα συμφωνήσουν στην επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι οι θετικές ενδείξεις από την Ουάσιγκτον εξυπηρετούν και τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία θεωρεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει και η ίδια η Γερμανία σε μελλοντικό νέο πρόγραμμα βοήθειας.
Ο λόγος για την αμερικανική συνδρομή, σύμφωνα πάντα με τη Die Welt είναι ότι «οι ΗΠΑ έχουν «καεί» από τη χρεοκοπία της Lehmann Brothers το 2008 και φοβούνται τις συνέπειες.
Θεωρούν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν έχει τη σταθερότητα που χρειάζεται, ώστε να μπορεί να ξεπεράσει ακόμη έναν τέτοιο κλυδωνισμό χωρίς συνέπειες.
Ο ίδιος ο πρόεδρος B. Obama έχει ασκήσει πίεση πολλές φορές στους Γερμανούς και έχει τηλεφωνήσει ακόμη και στην καγκελάριο A. Merkel, επιμένοντας ότι πρέπει να διευθετηθούν οι διαφορές απόψεων με την Ελλάδα.
Πάντως και οι Αμερικανοί έχουν αγανακτήσει με την ισχυρογνωμοσύνη των Ελλήνων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης