Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδει το Bloomberg ο P. Spiegel των Financial Times – «Κανείς δεν είπε τζογαδόρο τον Βαρουφάκη»

Διαψεύδει το Bloomberg ο P. Spiegel των Financial Times – «Κανείς δεν είπε τζογαδόρο τον Βαρουφάκη»
Το Bloomberg είχε αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν χαρακτηρίσει τον Βαρουφάκη ανεύθυνο, τζογαδόρο και ερασιτέχνη
Μετά από σχεδόν ένα μήνα από το επεισοδιακό Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, η αλήθεια για το τι συνέβη σε εκείνη τη συνεδρίαση σταδιακά αποκαθίσταται.
Με βάση την έρευνα του δημοσιογράφου Peter Spiegel των Financial Times, ουδέποτε ακούστηκαν υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, από τους Ευρωπαίους ομολόγους του.
Μάλιστα, όπως ο δημοσιογράφος των Financial Times αναφέρει, οι Ευρωπαίοι αισθάνθηκαν μεν ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει αντιληφθεί το επείγον του προβλήματος της Ελλάδος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους, ωστόσο ουδέποτε καταφέρθηκαν με άσχημους χαρακτηρισμούς για τον ίδιο.
Μάλιστα, ο κ. Spiegel αναφέρει ότι η πληροφορία που μεταδίδει είναι «100% ακριβής».
Το ζήτημα είχε προκύψει λόγω ενός δημοσιεύματος του πρακτορείου Bloomberg εκείνη τη βραδιά του Eurogroup, ενόσω μάλιστα η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη, το οποίο ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε σκληρή επίθεση από τους ομολόγους του.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαρακτήρισαν ανεύθυνους τους χειρισμούς Βαρουφάκη και τον κατηγόρησαν ότι χρονοτριβεί, ενώ τον χαρακτήρισαν τζογαδόρο, αλλά και ερασιτέχνη.
Το κλίμα ήταν, όπως ανέφερε το Bloomberg, έντονα αρνητικό για τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική από τους ευρωπαίους ομολόγους του, εν μέσω έντονης απογοήτευσης για την άρνησή του να προχωρήσει σε μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και την απελευθέρωση της οικονομικής βοήθειας.
Μετά τα σχόλια του δημοσιογράφου Peter Spiegel ο κ. Βαρουφάκης τον ευχαρίστησε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης