Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οριστικό ο Γ. Μιχελής θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΧΣ – Ο Ρουμελιώτης τέθηκε εκτός λόγω νόμου

Οριστικό ο Γ. Μιχελής θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΧΣ – Ο Ρουμελιώτης τέθηκε εκτός λόγω νόμου
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκλείστηκε από το ΤΧΣ λόγω νόμου και για κανένα άλλο λόγο.
(upd)Μπορεί να μην κατάφερε να γίνει διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική τράπεζα….λόγω υπαιτιότητας άλλων αλλά αναλαμβάνει νέο ρόλο σε άκρως σημαίνουσα θέση.
Συγκεκριμένα νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναλαμβάνει ο Γιώργος Μιχελής σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας τις εδώ και εβδομάδες πληροφορίες του bankingnews.gr.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι ανακοινώσεις.
Ο Γιώργος Μιχελής ήταν δυσαρεστημένος και ορθά με την στάση που κράτησε η ΤτΕ στην υπόθεση της υποψηφιότητας του στην Εθνική αλλά το γεγονός ότι επανέρχεται στο τραπεζικό σύστημα ως πρόεδρος του ΤΧΣ είναι μια νέα ενδιαφέρουσα εξέλιξη.
Βέβαια όπως απόλυτα αναμενόταν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκλείστηκε – το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή – γιατί προσέκρουε η υποψηφιότητα του στο νόμο που διέπει την λειτουργία του ΤΧΣ.
Ο νόμος ορίζει ότι ένα τραπεζικό στέλεχος που έχει θητεύσει τα 3 τελευταία χρόνια σε τράπεζα ή στέλεχος που λάμβανε από τράπεζα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως δεν μπορεί να αναλάβει θέση στο Γενικό Συμβούλιο και συνολικά στο ΤΧΣ.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκλείστηκε από το ΤΧΣ λόγω νόμου και για κανένα άλλο λόγο.
Ο Ρουμελιώτης αναλαμβάνει να εποπτεύσει την προσπάθεια συνεργασίας της Ελλάδος με την αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.
Τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει και φέρουν τον Ρουμελιώτη να ενδιαφέρεται για την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος…δεν ξέρουμε ούτε αν έχουν βαρύτητα ούτε αν ευσταθούν.
Ο Στουρνάρας πάντως αν φύγει δεν θα φύγει σύντομα από την Τράπεζα της Ελλάδος και σε θα φύγει με τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι θα πετύχει….

Ποιος θα είναι ο νέος CEO του ΤΧΣ;

Έχουμε ρωτήσει τραπεζίτες, πολιτικούς, στελέχη, όποιον μπορεί κανείς να φανταστεί και ουδείς γνωρίζει.
Αναζητείται ο νέος CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σύντομα θα εμφανιστούν οι υποψήφιοι αν και θα πρέπει να προκηρυχθεί αρχικά διαγωνισμός….

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΧΣ

Την προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η θητεία του οποίου δεν θα υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2017.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση "το Ταμείο αναζητά Διευθύνοντα Σύμβουλο προς πλήρωση κενωθείσας θέσης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος και θα προεδρεύει της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα επιλεγεί από μία ειδική επιτροπή (την «Επιτροπή Επιλογής»).
Ο διορισμός του θα γίνει με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με τη σύμφωνη γνώμη του Euro Working Group".

Ανακοίνωση

Σκοπός της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η προσέλκυση υποψηφίων με τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Η διάρκεια του διορισμού δεν θα υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2017.

Απαραίτητα προσόντα:

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:
- Εκπαίδευση: Πανεπιστημιακός τίτλος, ιδανικά σε Οικονομικά ή Χρηματοοικονομικά
- Γλώσσες: Άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
- Γνωστικό Αντικείμενο: Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ προσώπων με διεθνή εμπειρία σε τραπεζικά θέματα ή σε θέματα εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων
- Ο υποψήφιος θα πρέπει επίσης να έχει άριστες διοικητικές δεξιότητες, υψηλού επιπέδου διαπραγματευτικές ικανότητες, ευρεία κατανόηση επιχειρηματικών θεμάτων, επαγγελματική ηθική και ανεξαρτησία
- Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα διοριστεί υπό τον περιορισμό της απουσίας οποιασδήποτε προσωπικής ή νομικής σύγκρουσης συμφερόντων ή συναφών περιορισμών, όπως περιγράφονται στο άρθρο 4 του Ν. 3864/2010. Οι αιτούντες θα προσκληθούν να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω και με το διορισμό τους να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση

Προθεσμία / Όροι & Προϋποθέσεις

1. Ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα είναι η 1η Ιουνίου 2015
2. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση hfsf@egonzehnder.com ή, με συστημένη επιστολή προς: Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπ’ όψιν Egon Zehnder, Παραδείσου 2, 15125 Μαρούσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης