Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Σε ανοιχτό «πόλεμο» Βρετανία και Γερμανία λόγω… Brexit και οικονομίας

FT: Σε ανοιχτό «πόλεμο» Βρετανία και Γερμανία λόγω… Brexit και οικονομίας
«Το Λονδίνο σκοπίμως παρεμβαίνει για να υπονομεύσει τη νομισματική ένωση» κατήγγειλε ο W. Schaeuble
Σε ανοιχτή σύγκρουση φαίνεται πως οδηγούνται πλέον οι σχέσεις της Μ. Βρετανίας με την Γερμανία.
Αφορμή αποτελεί η διεκδίκηση εκ μέρους του Λονδίνου ευνοϊκών αλλαγών στις σχέσεις Βρετανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, η επιδείνωση των διμερών σχέσεων εδράζεται κυρίως σε οικονομικούς παράγοντες.
Άλλωστε, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε μία ένδειξης των ταραχωδών σχέσεων Βερολίνου – Λονδίνου, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble κατέστησε σαφές πως η Βρετανία δεν πρέπει να επισπεύσει τις αλλαγές στον τρόπο διασύνδεσης με την Ε.Ε.
«Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά πως δεν είναι ορθή η άμεση επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων με την Βρετανία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός επέκρινε σφόδρα τον Βρετανό ομόλογό του, G. Osborne, τονίζοντας πως είναι ηλίθια και μη απαραίτητη η παρέμβαση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
«Το Λονδίνο σκοπίμως παρεμβαίνει για να υπονομεύσει τη νομισματική ένωση» σημείωσε ο W. Schaeuble.
Το έναυσμα της μάχης, εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, δόθηκε όταν ο David Cameron προανήγγειλε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή στην Ε.Ε. το αργότερο έως το 2017, αξιώνοντας την παράλληλα επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος.
«Οι αποκλίνουσες απόψεις των δύο χωρών αναμένεται να τεθούν επί χάρτου στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου» υπογραμμίζουν οι Financial Times.
Ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός, τονίζοντας πως η Βρετανία επιδιώκει μία επωφελή λύση τόσο για τη χώρα του, όσο και για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης