Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Απαιτούνται τομές στο χώρο των ΜΜΕ – Επί τάπητος ασυμβίβαστο και βασικός μέτοχος

Βούτσης: Απαιτούνται τομές στο χώρο των ΜΜΕ – Επί τάπητος ασυμβίβαστο και βασικός μέτοχος
"Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, ούτε με τον κ. Μπόμπολα ούτε με τον κ. Βαρδινογιάννη"
Την υλοποίηση τομών στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επανασύσταση της ΕΡΤ.
Ειδικότερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη τομών στο χώρο των μέσων ενημέρωσης.
Παράλληλα, επανέφερε το ζήτημα του ασυμβίβαστου αλλά και του βασικού μετόχου, τονίζοντας πως «είναι ανοιχτό θέμα δεν μπορούμε να το βάζουμε κάτω από το τραπέζι».
«Κλασσικό ασυμβίβαστο των καναλαρχών, ο πάροχος να αποτελείται από τους πέντε οι οποίοι παίρνουν το φάσμα από τον εαυτό τους; Είναι διαπλοκή πατεντάτη του πολιτικού συστήματος» ανέφερε σχετικά με την ταύτιση των παρόχων προγράμματος και των παρόχων δικτύου.
Επίσης, ο Ν. Βούτσης στιγμάτισε το γεγονός πως το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) έβγαζε αποφάσεις για κάτι τηλεοπτικά παιγνίδια και ερχόταν η πολιτική τάξη δύο μήνες πριν τις εκλογές και διέγραφε τα πρόστιμα, δηλαδή έβαζε μπόνους γι’ αυτά».
«Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, ούτε με τον κ. Μπόμπολα ούτε με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η πολιτική έγινε όμηρος και θεραπαινίδα των μεγαλακαναλαρχών. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Εδώ όμως είναι η ευθύνη» διέτεινε σε έντονο ύφος.
«Όταν πρωτοπήγαινα στα κανάλια και έβλεπα τους πολιτικούς υπουργούς και μεγαλοστελέχη να τους πιάνουν το μαγουλάκι και όχι μόνο, σαν να είναι άνθρωποι που τους είχαν ζητήσει χάρες, να τους βγάζουν και βρισκόντουσαν σε μια θέση συνεργασίας, μην πω και υποτέλειας» συνέχισε στον ίδιο τόνο.
«Αυτή η πολιτική τάξη και αυτό το πολιτικό σύστημα δεν δώσανε δείγματα και αξίες και σεβασμό ως πρόσωπα και ως κόμματα προς τα ιδιωτικά κανάλια. Αντίθετα με νομοθετικές ρυθμίσεις επαναλαμβανόμενα φερόντουσαν ως θεραπαινίδες σε αυτό το σύστημα» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης